Jazzhøsten ’24

Høstprogrammet til og med oktober er nå komplett og samlet i et hefte. De nærmeste dagene blir det å finne på kafeer, platebutikker og andre kulturinstutisjoner rundt om i Oslo.

Forsiden er prydet av Melissa Aldana, og inni finner du spennende musikk fra hele spektret av den romslige sjangeren jazz.

På alle konsertoppføringene på nettsiden vår finner du videoer og musikk du kan glede deg med gjennom sommeren. Vi håper den blir fin, og gleder oss til å se publikum igjen i august, Oslo Jazzfestival blir en super start!

Her er noen utvalgte konserter for å vise bredden, hele programmet vårt finner du her. Husk å sikre deg billetter!

Oslo Jazz Circle: Bodil Niska Kvartett
Tirsdag 03. september –
Markering av 70-årsdagen til fantastiske Bodil Niska. Det blir en samtale mellom Sverre Lunde og jubilanten, etterfulgt av konsert med Bodil Niska Kvartett

Sylvie Courvoisier – Chimaera
Onsdag 04. september
– En i Norge ganske ukjent verdensstjerne kommer til oss for fjerde gang. Nå med et fantastisk ensemble og med muligens hennes vakreste og mest tilgjengelige musikk til dags dato.

Trygve Seim & Frode Haltli
Fredag 06. september
– Sjelden, dynamisk duo, som kommer med ny plate. En forrykende konsert av en jordomseiling er i vente!

Immanuel Wilkins Quartet
Lørdag 07. september
– Amerikansk, ung og etterspurt; et stort jazztalent som fikk sitt debutalbum kåret til årets beste jazzalbum av New York Times!

Celio De Carvalho – Ok Sessions
Tirsdag 10.september
– Rytmisk lekestue og jam med mange gode venner som f.eks Rolf-Erik Nystrøm, Paal Nilsen-Love, Maja S.K. Ratkje og Rob Waring.

Uhørt! Isak og Ingeborg + Brede Sørum Quartet
Onsdag 11.september
– To unge jazzband med mye å melde. Gratis inngang til denne som alle våre Uhørt! konserter.

Chrome Hill meets Dōjō
Torsdag 12. september
– Chrome Hills western-jazz møter Japansk frittenkende powerduo i en kultursammensmeltning vi vet kommer til å bli en stor opplevelse!

Oslo Kulturnatt: Audun Automat
Fredag 13. september
– Gratis inngang til åpen, varm og fresende jazz fra noen av jazznorges mest vitale og spennende musikere.

Barnas jazzscene
Lørdag 14. september
– Ny høst med herlige konserter fra våre yngste og ivrigste! Kom og opplev stor musikalsk forståelse og enorme talenter på kloss hold på Victoria.

Splashgirl
Onsdag 18. september
– Ny, nydelig plate ute nå fra en samspilt trio som ser framtiden i hvitøyet. Treverk og stålstrenger mot droner og teknologi.

Jan Bang + Propan → Punkt
Fredag 20. september
– Ny, boblende musikk i to tapninger, på Punktmåten. Ny plate fra Jan Bang, spesialskrevet muskk fra Propan og live remix av dem begge!

Brian Blade & The Fellowship Band
Lørdag 21. september
– En jazzmesse og høytidsstund ledet av et av de største navnene i amerikansk jazz idag! Fjorårets plate Kings Highway er en flott affære vi gleder oss til å høre i konsert.

Arve Henriksen & Harmen Franjee
Onsdag 25. september
– Forandrende og vakker samtale i musikk mellom to musikerne som står i spissen for den moderne, improviserte musikken.

Karoline Wallace
Torsdag 26. september
– Wallace har etablert seg som en sterk stemme i sjiktet mellom jazz, norsk folkemusikk og samtidsmusikk, her sammen med et nytt stjerneband!

Møster!
Fredag 27. september
– Kompromissløs og fantastisk jazzreise i instrumentell og musikalsk virtuositet. Her er ingen sjangergrenser, som gjør enhver Møster!-konsert til en stor opplevelse.

Bento Box med Sissel Vera Pettersen og Mats Eilertsen
Onsdag 02. oktober
– Første singel fra ny plate ute nå! Musikken er nær og tilstede og denne gangen har Bento Box Trio fått med seg to bautaer fra den norske jazzscenen.

Strönen – Krüttli – Sandsjö
Torsdag 03. oktober
– Denne konserten er for deg som er uredd. Den ekstra for deg som liker MF Doom, Aphex Twin, The Roots og annen musikk som lå litt før sin tid – i tillegg til jazz som er helt framme i skoa!

Vigleik Storås – Open Ears
Lørdag 05. oktober
– Varm jazz fra erfaren, nydelig besetning. Melodiøs, luftig, men svingende, vakkert og presis spilt; her blir det jazzmagi!

Vijay Iyer Trio
Lørdag 12. oktober
– Få musikere kan variere et tema bedre og mer interessant enn Vijay Iyer, han utforsker og parafraserer, gir tempo og energi til musikk som både er progressiv og tilgjengelig.

Melissa Aldana
Lørdag 19. oktober
– Stikkord i Aldanas musikk er utsøkt presisjon, lekenhet og en svær tone. Med rom for improvisasjon beveger Aldana melodiene fram med tydelig narrativ driv.

Og planlegger du å se Jaga Jazzist hos oss i august bør du ikke vente for lenge, det er rundt 40 billetter igjen til den andre konsert, lørdag 31. august, nå. 

Med ønske om en super sommer fra alle oss på Nasjonal jazzscene!