Bento Box med Sissel Vera Pettersen og Mats Eilertsen

Fargerik musikk med lekre gjester

New record from colorful musicians with fabulous guests

Onsdag 02. oktober, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr

Bentobokser er gjerne forseggjorte og fargerike, og innholdet et par, tre hakk over den trauste norske matpakka. Så også med trioen Bento Box! Et akustisk sound kombinert med utradisjonell instrumentering gir rom for improvisering og ikke minst å grave i uutforskede rytmer og melodilinjer, og musikken har hentet impulser fra så vel folkemusikk og klassisk som frijazz. Variert og lekkert, med andre ord, akkurat som en god lunsj!

Denne konserten er slippkonsert for oppfølgeren til den nydelige debutplaten Boxed. På det nye albumet Somehow I Lost My Way har Bento Box Trio fått med seg to bautaer på den norske og internasjonale jazzscenen. Med Mats Eilertsen og Sissel Vera Pettersen på laget er den akustiske trioen ellers representert av tre meget spennende navn i det unge norske jazzmiljøet. Med improvisasjon i sentrum henter musikken impulser fra klassisk tradisjons- og samtidsmusikk, og med originale komposisjoner beskrives alt fra det skjøre og melankolske til det intense og insisterende.

Albumets tematikk spinner rundt følelsen av å miste retningen eller meningen med det man bedriver tiden sin med. Låtene tar for seg det at omveltninger i livet kan føre til at man plutselig befinner seg på et sted man ikke kjenner seg igjen, og at man heller ikke vet når eller hvordan dette skjedde – Somehow I Lost My Way. Likevel er musikken nær og tilstede, utforskende i hverandres musikalitet.

Tuva Halse – fiolin, Sissel Vera Pettersen – vokal, saksofon, Benjamín Gísli Einarsson – piano, Mats Eilertsen – bass, Øyvind Leite – trommer

Foto: Margit Rønning Omholt