Praktisk info

Nasjonal jazzscene åpnet den 23. april 2008 i nye lokaler på Victoria i Karl Johans gate 35. Her har landets jazzpublikum et godt sted å oppleve og oppdage musikk av høy kvalitet. Victoria er et historisk lokale med mye kultur i veggene. Lokalet har vært både kino, teater og revyscene, men fra 2008 altså fast hus for Nasjonal jazzscene.

Victoria er en intim konsertscene med meget gode lyd- og lysforhold, både for publikum og artister.

Victoria har kapasitet til 300 publikumere. Det er ca 250 sitteplasser, resten ståplasser. Alle billettene har unummererte plasser, kom derfor i god tid hvis du vil sikre deg sitteplass.

Foran scenen er det koselige kafébord, og bak i lokalet er det et amfi med gode sofaplasser. I tillegg er det gallerier på hver side, slik at sikten til scenen er god fra hele lokalet.

Baren serverer et godt utvalg av vin, øl og alkoholfritt. Det er ikke matservering på Victoria.

Vi har toaletter tilrettelagt for personer med redusert funksjonsevne og fleksible møbler på åpne gulv, og derfor alltid plass til rullestoler.

Vi er med i ledsagerordningen. Ledsagerbeviset gir ledsager for personer med nedsatt funksjonsevne fri adgang til våre konserter. Da vi må forholde oss til våre fastsatte kapasitetsbestemmelser, oppfordrer vi ledsagere til å kontakte oss samtidig med billettkjøp. Ta kontakt her eller tlf: 23 89 69 23.

Vi leier også ut Victoria, mer info finner du her.

Vi live-streamer ca. 15 konserter i året, de fleste av dem finner du i vårt arkiv her: youtube.com/NasjonaljazzsceneOslo

Her finner du en samling bilder av lokalet
victoria-2016

Litt historie

Det norske jazzmiljøet kjempet i lang tid for å etablere en nasjonal jazzscene. En prøvedrift eksisterte noen år på forskjellige klubber med støtte fra Norsk Kulturråd. Første store skritt på veien mot en nasjonal scene for jazz ble tatt i 2005/2006, med samarbeidsavtale med Cosmopolite og åpningen av klubben Belleville.

Etter to års samarbeid mistet Cosmopolite lokalene og Nasjonal jazzscene tok et nytt stort skritt mot det endelige målet med selvstendig etablering på Victoria. I dag er Nasjonal jazzscene en fast post på statsbudsjettet.

Åpningstider

Hverdager: 19 – 01.00. Konsertstart kl 20
Fredager: 20 – 01.30. Konsertstart kl 21
Lørdager: 20 – 01.30. Konsertstart kl 21

Aldersgrense 18 år. På de fleste konsertene gis barn og ungdom under 18 år inngang med følge av en verge over 25 år som avstår fra alkohol. Barn og ungdom i følge med voksen bruker studentbillett, maks 2 personer under 18 år pr. verge. Send oss en forespørsel på forhånd. Vergeskjema fylles ut ved inngang eller last ned her.

Victoria er kun åpen på konsertdager. Se programmet for mer info.

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål!
Tlf: 23 89 69 23 eller  post@nasjonaljazzscene.no