Praktisk info

Det nyeste om Korona-viruset:
Oppdatert 21. februar 2022:

Vi følger de nasjonale tiltakene og de gjeldene råd fra Byrådet i Oslo. Nå er alle tiltak avviklet, men vi synes det fortsatt er viktig med:
– ved symtomer på luftveisinfeksjon bør du bli hjemme
– vask/desinfiser hendene ved ankomst til Victoria

– alle gjester skal selv finne en sitteplass og i størst mulig grad oppholde seg på samme sted gjennom hele konserten.

I tillegg er kapasiteten på Victoria noe redusert for å skape bedre plass.

Les mer på Oslo Kommunes sider her.

Det kan fortsatt være tilfeller hvor vi må flytte og i verste fall avlyse konserter, publikum som blir berørt av dette vil få beskjed. Det er trygt å kjøpe billetter hos oss, blir konserten rammet av innskrenkinger som følge av COVID-19, får du tilbud om en ny konsert eller refusjon av billetten.

Følg rådene og ta vare på hverandre.

Om Korona-virus:
Vi oppfordrer alle besøkende til å følge Folkehelseinstituttets anbefalinger for forebyggende tiltak ifm. Korona-viruset. Mer informasjon finner dere på Folkehelseinstituttets nettsider, her. Våre tiltak og retningslinjer finner du på denne siden.

Om Nasjonal jazzscene:
Nasjonal jazzscene åpnet den 23. april 2008 i nye lokaler på Victoria i Karl Johans gate 35. Her har landets jazzpublikum et godt sted å oppleve og oppdage musikk av høy kvalitet. Victoria er et historisk lokale med mye kultur i veggene. Lokalet har vært både kino, teater og revyscene, men fra 2008 altså fast hus for Nasjonal jazzscene.

Victoria er en intim konsertscene med meget gode lyd- og lysforhold, både for publikum og artister.

Victoria har kapasitet til 300 publikummere. Det er ca 250 sitteplasser, resten ståplasser. Alle billettene har unummererte plasser, kom derfor i god tid hvis du vil sikre deg sitteplass.

Foran scenen er det koselige kafébord, og bak i lokalet er det et amfi med gode sofaplasser. I tillegg er det gallerier på hver side, slik at sikten til scenen er god fra hele lokalet.

Baren serverer et godt utvalg av vin, øl og alkoholfritt. Det er ikke matservering på Victoria.

Vi har toaletter tilrettelagt for personer med redusert funksjonsevne og fleksible møbler på åpne gulv, og derfor alltid plass til rullestoler.

Vi er med i ledsagerordningen. Ledsagerbeviset gir ledsager for personer med nedsatt funksjonsevne fri adgang til våre konserter. Da vi må forholde oss til våre fastsatte kapasitetsbestemmelser, oppfordrer vi ledsagere til å kontakte oss samtidig med billettkjøp. Ta kontakt her eller tlf: 23 89 69 23.

Vi leier også ut Victoria, mer info finner du her.

Vi live-streamer 15- 20 konserter i året, programmet finner du på våre nettsider.
Vi har også et arkiv med tidligere sendte konserter her: youtube.com/NasjonaljazzsceneOslo

Nasjonal jazzscene er stolte medlemmer av Foreningen Balansekunst, har gjennomført kurs og mottatt Balansemerket. Balansekunst er et samarbeid mellom over 100 norske kunst- og kulturorganisasjoner som jobber mot seksuell trakassering og for et likestilt og inkluderende arbeidsmiljø i kulturlivet.

Vi er også med i Keychange, en europeisk bevegelse som jobber for en mer mangfoldig og balansert musikkbransje. Dette gir oss et enda større nettverk, inspirasjon og kunnskap til å fortsette arbeidet med mangfold og inkludering, lenke til organisasjonen her. Vårt konkrete mål for 2022 er at det skal være kvinner på scenen i minst 55% av konsertene våre.

Her finner du en samling bilder av lokalet
victoria-2016

Litt historie

Det norske jazzmiljøet kjempet i lang tid for å etablere en nasjonal jazzscene. En prøvedrift eksisterte noen år på forskjellige klubber med støtte fra Norsk Kulturråd. Første store skritt på veien mot en nasjonal scene for jazz ble tatt i 2005/2006, med samarbeidsavtale med Cosmopolite og åpningen av klubben Belleville.

Etter to års samarbeid mistet Cosmopolite lokalene og Nasjonal jazzscene tok et nytt stort skritt mot det endelige målet med selvstendig etablering på Victoria. I dag er Nasjonal jazzscene en fast post på statsbudsjettet.

Åpningstider

Kun åpent på dager med konsert.

Alle dager: 19.00 – 23.30. Konsertstart kl 20

Aldersgrense 18 år. På de fleste konsertene gis barn og ungdom under 18 år inngang med følge av en verge over 25 år som avstår fra alkohol. Barn og ungdom i følge med voksen bruker studentbillett, maks 2 personer under 18 år pr. verge. Send oss en forespørsel på forhånd. Vergeskjema fylles ut ved inngang eller last ned her.

Victoria er kun åpen på konsertdager. Se programmet for mer info.

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål!
Tlf: 23 89 69 23 eller  post@nasjonaljazzscene.no