Oslo Kulturnatt: Audun Automat

Gratiskonsert på Oslos kanskje fineste natt!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • Gratis inngang!
  • Gratis inngang!

A free concert playing life’s quirks and the unpredictable nature of jazz

Som alltid til Oslo Kulturnatt sørger vi for å finne et band som går rett til kjernen av jazzen med musikk som engasjerer og overrasker, og her kommer en plateaktuell godbit!

Åpen, varm jazz som også tiltaler dansefoten. Med god trøkk i bassen og den fresende lyden av Fender rhodes er nå Audun Automat ute med sin tredje plate, breddfull av både tøffe riff og åpne former. Her er alt fra lyriske perler til heftige, riffbaserte energiutblåsninger levert av sterke solister og et drivende komp. 

Bandet startet med en kjærlighet for 70-tallets mer elektriske jazzestetikk, og framstår samtidig som både friske og kreative. Det skulle egentlig bare mangle når noen av jazznorges mest vitale og spennende musikere møtes i samme band. Tittelen på tredje utgivelse, Uflaks, er en refleksjon over mulighetene som melder seg i det uventede – en feiring av skjønnheten som finnes når ting går litt galt, i snåle tilfeldigheter og overraskelser, både i musikken og i livet.

Bassist, komponist og bandleder Audun Ellingsen utdyper: “Vi vil vise parallellene mellom livets særheter og jazzens uforutsigbare natur, der det uventede blir en kilde til inspirasjon. Denne ideen gir gjenklang ikke bare i improvisasjoner, men også i komposisjonene, som har unisone melodier som vakler mellom enhet og oppløsning, harmonier som flørter med splid, og rytmer som lekende trosser justering.»

Den årlige konserten på Victoria under Oslo Kulturnatt er blitt en tradisjon å regne med og er alltid en stor opplevelse, både for musikerne på scenen og publikum i salen. Det er vi sikre på at Audun Automat skal sørge for! Det blir to sett denne kvelden, så flere får sett, hørt og kanskje tilogmed danset litt!

Jørgen Mathisen – saksofon, Torstein Lavik Larsen – trompet, Erlend Slettevoll – Fender rhodes, Audun Ellingsen – bass, Ole Mofjell – trommer

Foto: Isak Uyar Orestad & Noah Gylver @ Kolonihaven