Brian Blade & The Fellowship Band

Jazzmesse med de største

The irresistible magic of evolutionary travels in jazz, gospel and rock

En jazzmesse og høytidsstund ledet av et av de største navnene i amerikansk jazz idag!

I over 25 år, mellom konserter og innspillinger med artister som Wayne Shorter, Chick Corea, Herbie Hancock, Brad Mehldau, John Scofield, Bob Dylan og Norah Jones, har trommeslager Brian Blade med jevne mellomrom vendt “hjem” til sitt eget The Fellowship Band. Fabelaktige Kurt Rosenwinkel har erstattet gitaristene Jeff Parker og Dave Easley da de forlot til andre jazzmarker, men ellers er bandet bunnsolid. De to saksofonistene Myron Walden og Melvin Butler, pianist Jon Cowherd og bassisten Chris Thomas har sammen med Blade fortsatt og utvikle magien som har båret bandet helt siden den selvtitulerte debutplaten fra 1998.

Musikken bygger på et fundament av jazz og gospel, drevet fram i tid av de fantastiske musikernes egen symbiose. Her er store rom av ro, andakt og vakkert samspill. Det låter både flytende og uredd pompøst på samme tid, svært rytmisk spennende selvfølgelig, siden vi har med en av dagens mest innflytelsesrike trommeslagere å gjøre. Fjorårets plate Kings Highway har like deler spiritualitet og håp til mennesket, og er en flott affære vi gleder oss til å høre i konsert.

Brian Blade & The Fellowship Band er amerikansk jazz av beste merke, et band som gløder for historien og som løfter den opp til vår tid.

Melvin Butler – saksofoner, Myron Walden – saksofoner, Jon Cowherd – piano, Kurt Rosenwinkel – gitar, Roland Guerin – bass, Brian Blade – trommer

Foto: Mimi Chakarova