Vigleik Storaas – Open Ears

Tidløst og umiddelbart fengende

  • Lørdag 5. oktober 2024
  • 20.00

Classic Norwegian jazz at its best!

Endelig, nytt besøk fra Vigleik Storaas og hans kanskje fineste jazzband Open Ears. Og det er lovet en ny plate, nesten 15 år siden sist!

Musikken her er lett å klassifisere som klassisk, norsk jazz; melodiøs, luftig, men svingende, vakkert og presis spilt, sjeldent med lange sidespor fra hovedstien. Når låtene er skrevet av en fantastisk komponist og blir framført av erfarne og sterke musikkpersonligheter, så blir det som magi vi hører! Det er tidløst og umiddelbart fengende, melodisk sterkt og solistisk presist. Musikken vil framover, men får også kontraster og arrangement som engasjerer sterkt.

Vigleik Storaas er en av Norges største piano-helter, og har i kjølevannet et imponerende produktivt kunstnerskap som fortsatt er med på å utvikle den norske jazzen. Både som bandleder, inspirator, underviser og mentor får nye generasjoner ta del i jazzrikdommen til Storaas. Cecilie Grundt, som har konsert hos oss i september, har for eksempel gitt ut en helt nydelig duo-plate med mesteren.

Men her altså; en nydelig kvintett med en etterlengtet oppfølgerplate i hånda, det er bare å glede seg!

Tore Johansen – trompet, Tore Brunborg – saksofon, Vigleik Storaas – piano, Mats Eilertsen – bass, Per Oddvar Johansen – trommer