Cecilie Grundt Quartet

Klassisk jazz full av nye ideer

New ideas of classic jazz

Musikken til Cecilie Grundt Quartet er sterkt inspirert av den amerikanske 50- og 60-tallsjazzen, og en kan forvente seg både swingin’ jazz, ballader og latinske rytmer. Repertoaret vil bestå av originale komposisjoner av Grundt og Storaas og er på ingen måte gammeldags, dette er lyden av nye ideer om klassisk musikk. Her møter vi et band som går rett til kjernen av jazzen med musikk som engasjerer og overrasker, kvartettjazz av ypperste kvalitet!

Saksofonist Cecilie Grundt er til tross for sine 32 år allerede anerkjent av både norsk og internasjonal kultur-presse med flere plateutgivelser bak seg, i tillegg til festivaler og konserter internasjonalt. Hun har spilt med navn som Knut Riisnæs, Benny Bennack, Trondheim Jazzorkester, Nils-Olav Johansen, Bjørn Vidar Solli, ØyvindLAND, Starlight Big Band, Cosmic Swing Orchestra og Alternatilla All-Woman Jazz Band.

Grundts saksofonspill er dypt forankret i den amerikanske jazztradisjonen, og hun stortrives i kvartettens selskap med et stjernelag bestående av pianist Vigleik Storaas, bassist David Andersson og trommeslager Frederik Villmow. Kvartetten har tidligere blitt omtalt som «stor jazzkunst» og «overlegen moderne jazz», og samarbeidet mellom Grundt og Storaas har også inspirert til et unikt duosamarbeid med albumutgivelsen Cecilie Grundt & Vigleik Storaas (2022) og flere konserter.

Cecilie Grundt Quartet ga ut det kritikerroste debutalbumet Order and Chaos i 2020, og nå er kvartettalbum nr. 2 rett rundt hjørnet!

Cecilie Grundt – saksofon, Vigleik Storaas – piano, David Andersson – bass, Frederik Villmow – trommer 

Foto: Torleif Bækken