Sylvie Courvoisier – Chimaera

En nydelig plate blir levende!

Courvoisier with her atmospheric, shape-shifting new ensemble.

Det er med stor glede vi kan invitere Sylvie Courvoisier tilbake til Victoria for fjerde gang. Denne gangen med et fantastisk ensemble og med muligens hennes vakreste og mest tilgjengelige musikk til dags dato.

Den sveitsiskfødte pianisten Sylvie Courvoisier har en rik historie mellom jazzens friere avdeling og klassisk musikk. For Courvoisier er flygelet en lekeplass der alt går an og alt er lov så lenge det er gøy! Hennes nye og atmosfærisk formskiftende ensemble og plate Chimaera består av ikoniske musikere, med fellestrekket grensesprengende. Nettstedet Stereogum beskrev platen som inspirerende, med «en følelse av mystikk og undring», mens All About Jazz proklamerte Chimaera som «genuint vanedannende, og som avslører flere av dets vidundere for hvert møte». Helt klart gøy for oss som liker å dukke litt ned i musikken!

Blant de flotte musikerne finner vi flere tidligere samarbeidspartnere av Courvoisier, og en ny joker i stokken; gitaristen Christian Fennesz. Den østerrikske artisten er kjent for sitt ambient- og støyarbeid, både solo og i liga med musikere som Ryuichi Sakamoto og David Sylvian, samt med det ECM-tilknyttede bandet Food, med Thomas Strønen og Iain Ballamy. Både romslig og glitrende, Fennesz legger et drømmeteppe over Chimaera.

Også musikken Chimaera begynte som en ode til drømmen, den ble opprinnelig bestilt av Sons d’hiver-festivalen i Paris og var inspirert av de symbolistiske maleriene til Odilon Redon (1840-1916). Han var en en forløper for surrealismen, en fransk kunstner hvis fantastiske, hallusinatoriske arbeid hadde som mål å vise «logikken til det synlig til tjeneste for det usynlige.».

Sylvie Courvoisier har med sterk vilje og et klart prosjekt krysset grenser med en kreativ ånd og et fritt sinn i årevis. Dobbelplaten Chimaera er blitt fantastisk, kom og hør den åpne seg opp levende på Jazzscenen!

Sylvie Courvoisier – piano, Nate Wooley – trompet, Christian Fennesz – gitar, elektronikk, Drew Gress – bass, Kenny Wollesen – vibrafon, trommer, Nasheet Waits – trommer