Karja/Renard/Wandinger

Utsøkt improvisasjon over mørke som finner lys

Vigorous and adventurous contemporary piano trio

Skumle stumfilmer, vindskeive 78′ plater og gamle musikkmaskiner som lever sitt eget liv. Pianotrioer som Bad Plus og Kaja Drakslers prosjekt Punkt.Vrt.Plastik; musikk som lyder både kjent og forfriskende nytt på samme tid. Dette er landskap vi kan kjenne denne internasjonale trioen igjen i, og som har vært med på å inspirere trioen Karja/Renard/Wandinger, årets vinner av Estland Jazz’ Beste jazzband 2024.

Bandet ledes av den energifylte og prisbelønte estiske pianisten Kirke Karja. Sammen med franske Etienne Renard og tyske Ludwig Wandinger fokuserer de på utforskning av spilleteknikk med elementer fra fri improvisasjon og samtidskomposisjon. Bandet har spilt sammen i 5 år og gav i februar ut sin andre plate, Caught in My Own Trap. Trioen har faktisk spilt flere ganger i Norge, både på Punkt og Vossa Jazz, i tillegg til Jazzahead, Südtirol Jazzfest og Jazzfest Berlin for å nevne noen.

På denne konserten kan du forvente deg fantasi- og fargerik musikk, med en dyp puls av moderne groove. Kom og hør et band på vei opp!

Kirke Karja – piano, Etienne Renard – bass, Ludwig Wandinger – trommer

Foto: Kaupo Kikkas