Utsatt! Maria Kannegaard Trio

Konserten er flyttet til 9. desember

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210
  • Utsatt!

Konserten er utsatt til vinteren på grunn av koronoa-situasjonen. Ny dato er 9. desember. Kjøpte billetter brukes på den nye datoen. Hvis du ønsker verdikupong eller refusjon i stedet, send en e-post med navn og referansenummer til post@nasjonaljazzscene.no.

Rythmic and exiting. One of Norway’s finest trios is back!

I fjor fikk vi en sterk, ordløs beretning fra Maria Kannegaard. Nådeslås er en personlig soloplate, spilt inn hjemme over flere år med de fleste andre instrumenter enn pianoet. Den er mørk, rå, og helt fantastisk, og er velfortjent nominert til årets Spellemann. Nå er det heldigvis lysere tider, trioen er atter samlet, og konsertene som Maria Kannegaard Trio har holdt det siste året, har blitt til store opplevelser!

Maria Kannegaard anses med god grunn som en av de virkelig store pianistene i Skandinavia. Hun omtales som sjeldent begavet med en egen evne til å røre og bevege. Selv med begge føttene i jazzen er likevel hodet i indierocken, og instinktet ligger i pop og annet rytmisk velbehag. Og den ryggsterke rytmeseksjonen følger alvorlig opp drivet og smilet, med tydelige anslag som er nydelig nyansert. Vågan og Strønen er akkurat det intuitive, melodiske kraftverket som gir styrke og løfter de fengende låtene mot overflaten og lyset.

Det ryktes om en ny plate med trioen på Jazzland i løpet av våren, men nærkontakten skjer heldigvis hos oss! Gled deg til en varm treenighet som langsomt bobler opp mot kok.

Maria Kannegaard – piano, Ole Morten Vågan – bass, Thomas Strønen – trommer