Maria Kannegaard Trio

Nydelig nyansert

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210
  • Avlyst!

På grunn av helseutfordringer i bandet er det nå dessverre besluttet å avlyse konserten med Maria Kannegaard Trio 19. mars. Bandet håper å finne tilbake kreftene og sette opp en ny turne i 2023, så forhåpentligvis kan vi til høsten offentliggjøre en ny dato. Men i mellomtiden vil kjøpte billetter bli refundert kontoen de ble kjøpt med eller gjort om til verdikort.
Ved spørsmål, kontakt oss gjerne på post@nasjonaljazzscene.no.

Rythmic and exiting. One of Norway’s finest trios is back!

For to år siden fikk vi en sterk, ordløs beretning fra Maria Kannegaard. Nådeslås er en personlig soloplate, spilt inn hjemme over flere år med de fleste andre instrumenter enn pianoet. Den er mørk, rå, og helt fantastisk, og ble velfortjent nominert til Spellemann.

Maria Kannegaard anses med god grunn som en av de virkelig store pianistene i Skandinavia. Hun omtales som sjeldent begavet med en egen evne til å røre og bevege. Selv med begge føttene i jazzen er likevel hodet i indierocken, og instinktet ligger i pop og annet rytmisk velbehag. Og den ryggsterke rytmeseksjonen følger alvorlig opp drivet og smilet, med tydelige anslag som er nydelig nyansert. Vågan og Strønen er akkurat det intuitive, melodiske kraftverket som gir styrke og løfter de fengende låtene mot overflaten og lyset.

Den nye platen Sand i en vik har fått fantastiske kritikker og vant att på til Spellemannsprisen i jazz 2020, så bruk ventetiden på den! Gled deg til en varm treenighet som langsomt bobler opp mot kok.

Maria Kannegaard – piano, Ole Morten Vågan – bass, Thomas Strønen – trommer