Jon Hassell minnekonsert

Hassells musikk svever videre

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240
  • Kjøp billett her!

Did you want to attend tonight, but can not make it? Scroll to the end of the page!

Renowned Norwegian artists celebrating the music of the influential trumpet player and composer Jon Hassell

Den innflytelsesrike amerikanske trompetisten og komponisten Jon Hassell gikk bort 26. juni 2021. I år ville Hassell ha fylt 85 år, og dette ønsker vi å markere med en minnekonsert på Victoria på hans fødselsdag 22. mars.

På scenen denne kvelden er det samlet et stjernelag av norske musikere som alle har samarbeidet med eller har et musikalsk slektskap til Jon Hassell. Vi får høre tre generasjoner inspirerte trompetister, i tillegg til tidligere medlemmer av Hassells band som spilte med han både live og på plate. Flere av dem har samarbeidet med ham i Jon Balkes «Siwan»-prosjekt og spilt med han på Punkt-festivalen i Kristiansand. Musikken denne kvelden vil være komponert av, eller inspirert av, Jon Hassell.

Minnekonserten er produsert i samarbeid med Punkt, som Hassell besøkte flere ganger, og arrangeres i samråd med familien.

Nils Petter Molvær – trompet, Arve Henriksen – trompet, Kristina Fransson – trompet, Harpreet Bansal – fiolin, Eivind Aarset – gitar, Jon Balke – keys, Helge Norbakken – perkusjon, Jan Bang – live sampling, Erik Honoré – live sampling, synthesizer, Arnaud Mercier – lyd

Foto: Alf Solbakken, Punkt Festival

LIVE STREAM fra klokken 20.00 tirsdag 22 mars: