OK Sessions #8 // Offroad + Khalid Laaouam

Oslo midt i verden

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

The new sounds from inside and out!

Denne serien startet med utgangspunkt i Bugge Wesseltofts platelabel OK World og har hurtig vokst seg videre! Gitarist Oddrun Lilja er kurator for serien og tar pulsen på resten av verden som bor i Oslo, og fyller nok en gang scenen vår med spennende musikk og nye bekjentskaper og konstellasjoner.

Det er musikeren Khalid Laaouam som skal sette sammen kveldens første band, vi tror ikke vi kan få en åpnere åpning! Laaouam ble født i Marokko og begynte sin musikalske karriere som barn med sufi-folkemusikk. Senere lærte han fløyten Ghaita i tillegg til mange forskjellige perkusjonsinstrumenter. Han plukket også opp saksofonen og flyttet til Spania i 2009 og spilte alt mulig: rock, sol, poprock, jazz flamenco, blues, orientalsk house! Han har bodd i Norge siden 2021 og med denne spennende musikkbagasjen og sitt kontaktnettverk fra Oslo Oriental Orchestra blir dette en knallåpning på kvelden.

Khalid Laaouam – guembri, vokal, Othmane Hmimar – karkabou, vokal, Inger Hannisdal – fiolin, Andreas Vangen Andersen – gitar, oud, Øystein Aarnes Vik – trommer

Bandet Offroad er et nydelig eksempel på at vekselvirkning og parallellforskyvninger gir spennende resultater. Her blandes vestafrikanske instrumenter og melodier med norske og kvarttoner og rytmer i mange farger utgjør en sentral del av lydbildet. I tillegg tilføres musikken uttrykk fra en rekke andre hold, så selv om musikken er forankret i folketradisjoner låter det både eksperimentelt og nyskapende. De forskjellige uttrykkene ligger ofte lagvis på hverandre som selvstendige, egne uttrykk, og trekker litt i hver sine retninger, andre ganger som mer integrerte deler av hverandre.

Offroad startet som et bestillingsverk med samme navn på festivalen Global Oslo Music i 2013, og har siden fått sitt eget liv med flere konserter og plateutgivelse.

Liv Ulvik – vokal, Anne Hytta – fiolin, fele, Sigrun Eng – cello, Becaye Aw – gitar, vokal

Offroad på Facebook: https://www.facebook.com/offroadensemble

Er du musiker så ta gjerne med deg instrumentet ditt denne kvelden, da får du gratis inngang. I andre avdeling blir det nemlig jam med lav scenekant!

OK Sessions er et samarbeid mellom OK World, Nasjonal jazzscene og Samspill.