Koma Saxo

Moderne krautjazzgroove

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210
  • Kjøp billett her!

Petter Eldh’s forceful and fired-up groovy five-piece

Vi vet ikke om vi blir populære av å si det, men moderne frijazz har ganske mye til felles med den virkelig gamle jazzen fra New Orleans og den gang da. Det må være noe med livligheten; når det står på som verst, er det som å se en gryte med fandenivoldsk godt humør koke over! Kvintetten Komo Saxo, et av hovedprosjektene til berlinersvenske og allestednærværende Petter Eldh, er ikke noe unntak. Fjorårets konsertplate Komo Saxo Live er lyden av en fest som sprenger seg ut av lokalet og fortsetter nedover gata. Du vet ikke hvor de skal, men du vet at du vil være med!

Koma Saxo er etter eget utsagn groovy avantgardejazz, et begrep som kanskje ikke er helt dekkende for denne potente miksturen av kunst, drøye rytmer, balkanske festhorn og småbrisne mannskor. Bandet er satt sammen av tunge navn fra den berlin-skandinaviske aksen, og kunne muligens blitt omtalt som et slags superband, hadde det ikke vært for den litt innestengte lufta ordet omgir seg med. For Komo Saxo er et skikkelig arbeidsband, med dristige planer og en lys framtid. Snart kommer de til Victoria. Da bør du være der!

André Roligheten – saksofon, Mikko Innanen – saksofon, Jonas Kullhammar – saksofon, Petter Eldh – bass, Christian Lillinger – trommer