Moskus

Den ville trioen

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210
  • Kjøp billett her!

Releasefest! Vi feirer den nye platen Papirfuglen som kom ut forrige fredag!

A rare breed of young, uninhibited jazzers, constantly moving between introspective gravitas and light-hearted playfulness

Her er lyden av en målrettet gruppe med både frisk, morsom og seriøs musikk som vet hvor den skal. Moskus tar deg med gjennom et spenn av sinnsstemninger, deres syn på verden gjennom glimrende improvisasjon i et sjangerfritt univers.

De er i stand til å endre uttrykk like lett som å blunke, det høres ut som om at bandets improvisasjon baserer seg på idéer, heller enn temaer og melodier. Musikken endrer seg i likhet med temperatur og vær, og på samme måte endrer også dynamikken i trioen seg i takt med rolleskifter og hvilke instrumenter som er i fokus.

Moskus viser stor dynamikk i uanstrengte vekslinger mellom utagerende lek og innoversøkende alvor, mellom fri improvisasjon og komponert materiale. Bandet kombinerer et personlig og modent uttrykk med ungdommelig energi og ubegrenset åpenhet.

Rett før jul kom singelen «Ville kombinasjoner» ut. Sangen er en liten forundringspakke, og de kaller den selv en julelåt: Munnharpe, vocoder, cembalo og flasjoletter møter barokk, elektronikk og diskré reggaeton. Dette er første smakebit fra det kommende albumet Papirfuglen.

Men viktigst av alt, i kveld møtes vi for å høre Moskus gjøre enda et flott sprang framover!

Anja Lauvdal – piano, Fredrik Luhr Dietrichson – bass, Hans Hulbækmo – trommer