Ny musikk og fantastiske gjengangere!

Høsten 2015 på Nasjonal jazzscene følger opp vårt skarpe program og tilspissede bookingprofil. I den gamle kinosalen på Karl Johan har unge musikere blomstret, norske toppskudd eksplodert og amerikanske stjerner kastet lys over stadig nye publikumsrekorder.

Her er Jazzscenens første høstslipp, et lite knippe fra de over 70 konsertene vi huser fra august og frem til jul. Mellom linjene finner vi bestillingsverk, vokalutflukter, ny-funk, klassisk, lyrisk, elektronisk, dyrisk, songbook. Skrevet eller improvisert, dette er skapende og spennende musikk fra de beste i faget!

Litt om de to første konsertene:
Vi sesongåpner med Ola Kvernbergs bestillingsverk Mechanical Fair, Kvernbergs takk for prisen-konsert på Kongsberg i 2013, og i utgangspunktet skrevet for kvintett. Trondheimsolistene meldte seg på, og verket ekspanderte og ble et uvanlig velintegrert og lykkelig ekteskap mellom jazz og kammerorkester.

Etter mer enn tre suksessrike tiår i musikkens tjeneste og en halv million solgte album er det ikke en overdrivelse å kalle Cæcilie Norby Danmarks vokaldronning. Fra slutten av nittitallet har Cæcilie Norby konsentrert seg om jazzen, og Lars Danielsson, bassisten med den store lyriske tonen, har vært fast medspiller for Norby i mange, mange år. Endelig har de endelig gjort et rent duo-album sammen.

Vi skal også samarbeide med Oslo Jazzfestival, med Ultima og Oslo World Festival. Vi har satt opp tre konserter med det unge, amerikanske ny-funk-bandet Snarky Puppy, en for publikum under 18 år, som alle nærmer seg utsolgt!

Mer info om alle konsertene ligger tilgjengelig på vår nettside.

Ola Kvernberg – Mechanical Fair * Cæcilie Norby og Lars Danielsson * Terje Rypdal Trio * Eldbjørg Raknes og Oscar Grönberg * Snarky Puppy * Joshua Redman Trio feat. Vågan & Rossy * Håkon Kornstad Tenor Battle * Olga Konkova Trio * Lionel Loueke og Sissel Vera Pettersen * Albatrosh på Oslo Kulturnatt *