Why Kai

Akustisk jazz med klubbfølelse

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240/190
  • Kjøp billett her!

Critically acclaimed jazzy, clubby quartet ready with debut album

Why Kai startet som et eksamensband for pianist og komponist Kai von der Lippe, og bandet hadde faktisk sin første konsert på Victoria i oktober 2020, som en del av konsertserien Uhørt!. Nå er de tilbake på Victoria, klare for å lufte flunka nytt materiale!

Med von der Lippe i spissen, har Why Kai skapt en musikalsk verden med utviklende utarbeidede komposisjoner, der elektronisk klubbmusikk blir gjort levende og organisk i møtet med akustiske instrumenter og spillende musikere. I bandet er Elias Tafjord en rytmisk drivkraft bak trommesettet, mens Jo David Lysne på gitar og Daniela Reyes på trekkspill gir liv og farge til komposisjonene.

Bandet har for vane å levere sansefulle konserter i et fargerikt multimedia-format, med innslag av filmsnutter, animasjoner og midi-styrte roboter. Her komplimenteres det musikalske og det visuelle til det fulle.

Etter to år med konserter og utvikling av nye komposisjoner, er Why Kais debutalbum endelig rett rundt hjørnet, med planlagt utgivelse til høsten. Why Kai danser til akustisk jazz med øret mot den dunkende klubbmusikken i kjelleren. Bli med på dansen du også!

Kai von der Lippe – piano, Jo David Lysne – gitar, Daniela Reyes – trekkspill, Elias Tafjord – trommer