Liv Andrea Hauge Ensemble

Ekko og Narcissus i ensembleform

  • Fredag 8. september 2023
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240/190
  • Kjøp billett her!

An ensemble of prominent young musicians tells the ancient story of Echo and Narcissus

Liv Andrea Hauge har vært et friskt pianopust innen norsk jazz de siste årene. Med band som Kongle, Ladybird Orchestra og Liv Andrea Hauge trio har hun formidlet fengende og utforskende toner. Nå har hun tatt et steg opp og komponert musikk for et større ensemble.

“Hva nå, Ekko?” ble skrevet som bestillingsverk til Festspillene på Helgeland i 2022, og ble samme sommer fremført på Hemnesjazz, Kongsberg jazzfestival og Oslo jazzfestival. Nå er plata klar, og i høst drar ensemblet på en releaseturné som også svinger innom Victoria.

Verket forteller historien om Ekko som er ulykkelig forelsket i Narcissus. Hun følger etter ham hvor enn han går og har verken egne tanker eller meninger. Det føles etterhvert meningsløst, og Ekko begynner å lure på hva som skjer hvis hun slutter å gjenta det andre sier. Hva skal hun si da? Og trenger hun egentlig å følge etter Narcissus, som uansett kun er opptatt av seg selv? Musikken utforsker Ekkos følelser og muligheter, og den improviserende musikkens uforutsigbarhet er en parallell til et ekko som prater fritt. For hva skjer da?

Liv Andrea Hauge – piano, Ragnhild Moan – vokal, Signe Emmeluth – saksofon, Torstein Lavik Larsen – trompet, Marte Eberson – tangenter, Fredrik Luhr – bass, Andreas Winther – trommer 

Foto: Michael Schult Eriksen