Uhørt! Post-sun-vision + Kadi Vija Key Project

Nordiske jazzkometer kommer!

  • Onsdag 8. september 2021
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • Gratis inngang
  • Hent gratisbillett her!

The Nordic comets are coming! Two very exciting bands from Sweden and Finland

Det nordiske samarbeidsprosjektet Nordic Jazz Comets har eksistert siden år 2000 og presenterer hvert år fem artister for et internasjonalt publikum. Rett før jul i fjor spilte årets utvalgte for en samlet bransje under We Jazz Festival i Helsinki. Nå skal det turneres på kryss og tvers, og vi får besøk av to av bandene!

Malmø-trioen Post-sun-vision driver sjangeren framover med moderne akustisk jazz som både utfordrer og respekterer lytteren. I hjemlandet Sverige er de sett på som uhyre lovende og med en lysende framtid foran seg. Et band som har klart å unnslippe den store slagskyggen etter e.s.t. og formet sin egen personlige stil. Post-sun-vision har rukket å slippe to studioalbum som har fått europeiske jazzelskere til å spisse ørene. Nå er det vår tur!

Alice Hernqvist – piano, Aaron Mandelmann – bass, Mario Ochoa – trommer

Kadi Vija Key Project er formet rundt den finsk-estiske vokalisten Kadia Vija og hennes særegne og abstrakte sangstil hvor stemmen blir et instrument på linje med de andre. Musikken kan springe ut av en tankestrøm som glir forbi, eller fortellinger fra ukjente språk som blir oversatt til melodier, og er inspirert av alt fra modernisme og jazz til Phoebe Buffays noe småsure kafekonserter i tv-serien Friends! Når i tillegg bandet består av a-laget innen ung finsk jazz, ja, da ligger alt til rette for en strålende konsertopplevelse!

Kadi Vija – vokal, Max Zenger – bassklarinett, Tuomo Dahlblom – gitar, Tuomas Timonen – trommer

Foto:
Post-sun-vision: Annie Carrol
Kadi Vija Key Project: Perttu Saksa