Europeans Now

Solo recitals from two of Slovenia’s finest performers and composers

Europeans Now er et europeisk samarbeid hvor klubber og festivaler i ulike europeiske land får sjansen til å turnere og vise fram fremragende musikere. Nasjonal jazzscene bidro i 2020 med Stian Westerhus V – som gjorde stor suksess rundt om i Europa. Vi er derfor stolte og glade for nå å kunne ta i mot to sentrale og fabelaktige slovenske musikere på Victoria!

Én mann, to musikere! Kristijan Krajnčan er noe så sjeldent som en cellist og trommis i samme pakke. Under navnet Drumming Cellist bruker han denne uvanlige instrumenteringen til å smelte sammen fragmenter fra klassisk musikk, jazz og filmmusikk til særegne og fargerike stemninger. Musikken svinger hele tiden mellom to poler: fra gammelt til nytt, fra det lyriske til ekspressiv avantgarde, fra det dystre og mørke til sprelske up-tempo-låter. Publikum kan med andre ord forvente en forfriskende opplevelse litt utenom det vanlige! Krajnčan har gitt ut to album under eget navn: Siberian Bear i 2012, der blant andre Ambrose Akinmusire deltok, og nå sist Abraxas.

Kristijan Krajnčan – trommer, cello

drummingcellist.com

Drago Ivanuša er en av Slovenias mest aktive komponister. Siden 1991 har han skrevet musikk for et hundretalls teater- og danseforestillinger, i tillegg til en lang rekke filmer og selvstendige komposisjoner for større og mindre orkester. Når han fremfører musikken live skinner de dramaturgiske egenskapene gjennom; dette er musikk som skal over scenekanten! Drago Ivanuša er også en entusiastisk og dreven improvisatør som gjerne henter inspirasjon fra barokkomponister og eldre musikk. Vi ser fram til en utadvendt, eklektisk og uforutsigbar konsertopplevelse!

Drago Ivanuša – piano

dragoivanusa.com

Foto:
Drago Ivanuša: Peter Uhan
Drumming Cellist: Urska Lukovnjak