Drago Ivanuša solo + Ståle Storløkken solo

Europeans Now presenterer solosett fra Solvenias fremste + Storløkken solo

  • Torsdag 9. september 2021
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

Solo recitals from one of Slovenia’s finest performers and composers – and a Norwegian giant.

Europeans Now er et europeisk samarbeid hvor klubber og festivaler i ulike europeiske land får sjansen til å turnere og vise fram fremragende musikere. Nasjonal jazzscene bidro i 2020 med Stian Westerhus V – som gjorde stor suksess rundt om i Europa. Vi er derfor stolte og glade for nå å kunne presenter en ypperlig slovensk musiker på Victoria!

Drago Ivanuša er en av Slovenias mest aktive komponister. Siden 1991 har han skrevet musikk for et hundretalls teater- og danseforestillinger, i tillegg til en lang rekke filmer og selvstendige komposisjoner for større og mindre orkester. Når han fremfører musikken live skinner de dramaturgiske egenskapene gjennom; dette er musikk som skal over scenekanten! Drago Ivanuša er også en entusiastisk og dreven improvisatør som gjerne henter inspirasjon fra barokkomponister og eldre musikk. Vi ser fram til en utadvendt, eklektisk og uforutsigbar konsertopplevelse!
Drago Ivanuša – piano
dragoivanusa.com
Foto: Peter Uhan

«Drumming cellist» Kristijan Krajnčan stod opprinnelig også på plakaten denne kvelden, men han har måttet melde avbud.

Som erstatning får vi et solosett fra den eminente tangentmagikeren Ståle Storløkken. Retro-futuristisk og filmatisk med en puls som pirrer fantasien, elektrisitet og spenning som røsker oss ut av isolasjonen! Du får høre mye fra det Spellemannsnominerte albumet «The Haze Of Sleeplessness» og annen fantastisk imaginær musikk.

«Motstand og strømlinjeformet eleganse er i balanse.» sier Arild R. Andersen i sin anmeldelse på jazzinorge.no. Bli med på tur ut, ut!

Ståle Storløkken – rhodes, synther, elektronikk