OJC: Fra miraklet til templet

– tjue år med residerende artister

  • Tirsdag 7. september 2021
  • 19.00
  • ojc.no
  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.30
  • 100/50 for ikke-medlemmer
  • Kjøp billett her!

– tjue år med residerende artister

I 2000 feiret Moldejazz den 40. festivalen siden oppstarten i 1961. Som en del av feiringen lanserte festivalen Chick Corea som den aller første Artist-in-Residence. Ingen kunne den gangen vite hvor viktig institusjonen residerende artister skulle bli i løpet av de neste tjue årene. Langt mindre kunne de ha noen som helst forestillinger om hva denne nyvinningen ville skape av flotte konsert­opp­levelser for et tusentalls publikummere de neste tjue årene.

Boka Fra miraklet til templet, av Johan Hauknes og Harald Opheim, forteller historien om disse tjue årene, og om noen av de store musi­kalske øyeblikkene denne ordningen har skapt. Den forteller en sammensatt og flersidig fortelling om tjue års musikkhistorie, gjennom et sett med personlige vandringer i insti­tusjonens tjue år lange fotefar: Sporene fra «mira­kelkonserten» med Chick Corea tirsdag 18. juli 2000 ender – foreløpig – i Karin Krogs residentskap på den sekstiende og «umulige» festivalen i 2020.

Denne kvelden vil Hauknes og Opheim fortelle om alle de residerende artistene, og spille utdrag av noe av all den vakre musikken som har vært skapt gjennom i alt 134 konserter og arrangementer i disse tjue årene.

Boka vil være til salgs under arrangementet. Boka vil bli solgt til redusert pris til medlemmer i OJC mot framvisning av gyldig medlemskort for 2021.

Medlemmer av Oslo Jazz Circle har i utgangspunktet gratis inngang, men må reservere sitteplass som koster 0 kr.

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!

Foto: Francesco Saggio