Uhørt! Firvel + Sanyu Namun

Leken og luftig

  • Onsdag 9. november 2022
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • Gratis inngang!
  • Gratis inngang!

Allerede fra første takt trekker Firvel deg, med sitt unike samspill, inn i en verden av lyriske og fengende melodier. Her møter vi en kvintett med en helt særegen stemning og klang – den varme komboen av pedal steel og trompet som bærer melodiene frem, og en leken, luftig pianotrio i bunn som heller ikke er fremmed for å la det koke. Musikken er både subtil og ekspressiv, og bygger i hovedsak på pianist Fride Nøstdahl Hjelles komposisjoner – med innslag fra samtlige i bandet. Med dette trer Firvel inn i jazz-Norge som et ungt, friskt pust du ikke vil gå glipp av.

Jan Tobias Jarlvang – trompet, Øyvind Kløve Kjernlie – pedal steel, Fride Nøstdahl Hjelle – piano, Joachim Mørch Meyer – kontrabass, Vegard Staum – trommer

Den Københavnbaserte trioen Sanyu Namun skaper musikk som er rå og minimalistisk, og griper fatt i lytteren gjennom en levende tilstedeværelse. Bestående av vokal, kontrabass og trommer går bandet rett inn i komposisjonens kjerne. Den enkle, men klassiske besetningen gir likevel rom og plass til å utforske musikkens fleksibilitet og muligheter. Trioen henter inspirasjon fra et bredt spekter av musikk, deriblant Moore Mothers spoken-word estetikk, en skjørhet og råskap som kan minne om Brittany Howard, samt SPEAK LOW sin intime tilnærming til samspill og musisering.

Sanyu Nsubuga – vokal, Rafał Różalski – kontrabass, Rino Sivathas – trommer