Isaiah Collier & The Chosen Few

Inside the cosmic vortex

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 270/220
  • Kjøp billett her!

Inside The Cosmic Vortex

Saksofonisten Isaiah Collier har levd med tilnavnet «den nye Coltrane» de siste årene, uten at man skal legge for mye tyngde på de unge skuldrene hans. Collier har sin bakgrunn fra Chicagos AACM-tradisjon og har gitt ut tre kritikerroste album med eget band. Han beveger seg også sømløst innenfor sjangre og har spilt med blant andre Angel Bat Dawid’s Brotherhood og Chance The Rapper.

I løpet av fjorårets album «Cosmic Transitions», blir man til tider blåst vekk av mektige vinder, men du får også nennsomt spill som på finurlig vis speiler kvartettens elastiske spennvidde. Til tider intenst, men her finnes også romslig plass for ettertanke og pust. Rom for det indre og ytre. Soloer fra Collier, Jordan Williams på piano, Brandon Ortiz på bass og James Russell Sims på trommer, strekker seg over tid og rom, med en styrke som kretser rundt den kosmiske malstrømmens midte.

I sommer har Collier & The Chosen Few spilt på blant annet Kongsberg Jazzfestival og Copenhagen Jazz Festival, og rapportene derfra har vært mildt sagt ekstatiske. Denne er en av de jazzopplevelsene du ikke kan gå glipp av.

Isaiah Collier – saksofon, Jeremiah Hunt – bass, Julian Davis Reid – piano, James Russell Sims – trommer.

Foto: Sonny Dayes