Nduduzo Makhathini

Pur pianomagi

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 250/200
  • Kjøp billett her!

A lush and open musical landscape awaits!

Det er en fryd for ørene å lytte til den sørafrikanske pianisten Nduduzo Makhathini. Tonene og touchene er lette og lekne, samtidig som det levnes ingen tvil om enorm dybde og kompleksitet i musikken. Sørafrikansk folkemusikk finner naturlige stikkveier til spirituell jazz og postbop, og danner til sammen et vakkert og frodig musikalsk landskap. Det nikkes til Abdullah Ibrahim, så vel som til McCoy Tyner og Andrew Hill, mens pianotonene ruller lett avgårde.

Makhathini har gitt ut flere prisvinnende album, der spesielt de to siste platene utgitt på Blue Note har gitt Makhathini et større publikum. “Modes of Communication: Letters from the Underworlds” kom ut i 2020 og ble utnevnt til et av årets beste jazzalbum av The New York Times. «In The Spirit of Ntu», som kom ut tidligere i år, har også fått kritikere til å skrive superlativer så blekket spruter. Makhathini er også en del av prosjektet Shabaka Hutchings & The Ancestors, med tunge involveringer på bandets to album.

Det er en stor glede å presentere Nduduzo Makhathini i soloformat på Victoria denne kvelden, på et sjeldent stopp i Skandinavia under en travel og massiv verdensturné. Du bør også stoppe innom Victoria denne fredagen, for dette blir minneverdig.

Foto: Hugh Mdlalose