Trondheim jazzorkester & Johan Lindvall

Bare den skyhøye kvaliteten er konstant

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 250/200
  • Få billetter!

A concert for orchestra and video

I årene som har gått, har det kommet enormt mye bra musikk ut av Jazztipendiatet til Moldejazz. I år var det pianisten Johan Lindvall som måtte kvittere ut fjorårets heder med nykomponert musikk for Trondheim jazzorkester, og hvis vi skal tro rapportene, leverte han varene og vel så det! Verket “Dialoger/Monologer” er et ambisiøst forsøk på integrere musikk og film i en større enhet. Flere har gått seg skårfaste i lignende forsøk, men Lindvall og jazzorkesteret, godt hjulpet av videokunstner Jenny Berger Myhre, holder balansen og skaper et angstfylt og minimalistisk univers som drar lytteren lenger og lenger fram på stolsetet.

Trondheim jazzorkester kjenner vi så godt, de er nærmest som et husband å regne, på Victoria, som så mange andre steder. Men er det samme bandet som kommer på besøk hver gang? Det er jo ikke det. Trondheim jazzorkester er i stadig bevegelse og endring. Bare den skyhøye kvaliteten er konstant! Det er en viktig oppgave og en stor glede å kunne være med å gi festivalkonserter et lengre liv og et større publikum. Få den ferske og nyskrevne festivalfølelsen du også – gå på klubb!

Johan Lindvall – piano, Natali Abrahamsen Garner – vokal, Ina Sagstuen – vokal, Eira Bjørnstad Foss – fiolin, Marianne Baudouin Lie – cello, Mette Rasmussen – saksofon, Klaus Ellerhusen Holm – klarinett, Lars Ove Stene Fossheim – gitar, Christian Winther – gitar, Matilda Rolfsson – perkusjon, Kyrre Laastad – vibrafon, trommer, Tor Breivik – lyddesign, Kyrre Heldal Karlsen – lysdesign, Jenny Berger Myhre – video

Foto: Juliane Schütz