Friends Quartet

Venner hyller venner

  • Fredag 23. oktober 2020
  • 20.30
  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 240/190
  • Kjøp billett her!

Best friends forever. A tribute to three legendary Norwegian jazz musicians

NB: Vi har vært så heldige å få til en samtale før konserten! Klokken 20.30 vil Johan Hauknes snakke med Bjørn Alterhaug om albumet «Friends», om kvartetten og om vennskapet med de tre andre medlemmene i bandet. Og om musikken kvartetten skapte.

Konsertstart blir ca 21.15

Alle som har stått i skolegården og forsvart favorittbandet sitt, vet at musikk noen ganger kan bygge en mur mellom deg og de andre. Heldigvis har musikken også en helt annen evne, evnen til å føre oss nært sammen, uansett hvor ulike vi ellers måtte være! Musikalske vennskap varer gjerne livet ut. I 1980 skrev saksofonisten Bjørn Johansen den vakre balladen “Friends” til sin gode venn Egil Kapstad. Låta ble tittelsporet på plata som kom samme år, med det som senere fikk navnet Friends-kvartetten, hvor også Bjørn Alterhaug og trommeslager Ole Jacob Hansen var med.

I år ville både Hansen, Kapstad og Johansen ha fylt 80 år. Bjørn Alterhaug og Tom Olstad ønsket å hedre og hylle de tre avdøde vennene og musikerne med en konsert hvor både repertoaret og den gode stemningen fra Friends-albumet står i sentrum. Med seg har de hentet to andre hedersmenn: Vigleik Storaas og Knut Riisnæs.

I Friends Quartet kommer fire rutinerte jazzmenn sammen; gigbagen er tung av spellemannpriser og buddystatuetter; steget er lett, anslaget dødelig presist. Men viktigst av alt: Hjertet er varmt.

Vigleik Storaas – piano, Knut Riisnæs – saksofon, Bjørn Alterhaug – bass, Tom Olstad – trommer

Foto: Gorm Valentin/Freddy Wike/Freddy Wike/Petter W Sele

Her kan du lese en interessant artikkel om plata og bandet skrevet av Bjørn Alterhaug, publisert på Jazz i Norge