Trond Kallevåg – Fengselsfugl

Som Wim Wenders med Cooder og Frisell.

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 240/190
  • Kjøp billett her!

Endelig er en ny dato på plass, kjøpte billetter gjelder til denne konserten i februar!

Releasing liberating guitar jazz

Innsatte i Oslo Fengsel og skillingsviser er noen ingrediensene Trond Kallevåg har latt seg inspirere av under utformingen av hans kommende plate Fengselsfugl. Den følger opp gitaristen og komponistens kritikerroste album Bedehus & Hawaii (2019) som blant annet ble trukket frem som et av 15 beste jazzalbum i 2019 av Bandcamp.

Som ved forrige plate er Fengselsfugl spilt inn i studioet til Geir Sundstøl som også medvirker på platen med sitt både røveraktige og sfæriske steelgitarspill som perfekt matcher Kallevåg sin åpenbare affeksjon for atmosfærisk filmmusikk, forsiktig bedehussakralitet og polynesisk exotica.

«De innsatte har fortalt meg interessante historier og bærer som oss på håp, gode og vonde følelser. Fra musikkrommet i Oslo Fengsel og med panorama-utsikt over Botsfengslet komponerte jeg mye av musikken til platen. Jeg ønsket som på min forrige plate, Bedehus &Hawaii, skildre egenopplevde stemninger i mitt møte med miljøer som er ved siden av det etablerte.»

Utradisjonelle instrumenter som glass og sag gir lydbildet den rette filmatiske og absurde stemningen i Tronds komposisjoner og kunne vært det perfekte soundtracket til fengselsfilmen Wim Wenders aldri laget, tett i leia til Ry Cooder og Bill Frisell.

Trond Kallevåg – gitar, Kjetil Steensnæs – pedal steel, Adrian Løseth Waade – fiolin, David Wallumrød – orgel, Alexander Hoholm – bass, Ola Øverby – trommer