Elephant9

Farlig bra!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 320/270
  • Kjøp billett her!

Kjære billettholder, på grunn av krøll i bookingkalenderne til de nå svært bizzi musikerne i Elephant9, må vi flytte konserten til fredag 25. februar 2022 klokken 20.00. Dørene åpner kl 19.00. Merk tidligere konsertstart enn tidligere! Billetter kjøpt til foregående datoer gjelder selvsagt til denne nye konsertdatoen.

New album from seasoned power trio

Når krysser et band grensen fra ungt og lovende til etablert, og på hvilket tidspunkt er det egentlig lov å kalle et band for veteraner? Man kan som kjent ikke se den grense under vann, skalaen er glidende, og vi vet i hvert fall ikke! Elephant9 har definitivt vært med en stund. I et drøyt tiår har trioen levert feite basslinjer, tunge trommer og massive akkorder til et publikum som hele tiden har bedt om mer, mer! Markedet for hardtgroovende bulldoserjazz med rause doser psykedelia og progrock er tilsynelatende umettelig.

I vinter slippes albumet Arrival of the new Elders på Rune Grammofon. Og da er man straks tilbake til veteranstatusen. Er Elephant9 rett og slett blitt seniorer? Vi snakker tross alt om en trio med energinivå som et ferskt pønkeband rett fra øvingskjelleren, og absolutt ingenting tyder på at tempoet synker. Nei, det er heller noe statsmannaktig over tittel og band. Tiden for å føle seg fram i mørket er over, nå styrer de skuta! Vi bøyer oss for autoritetene og ser fram til konsert. Dette kan bli farlig. Farlig bra.

Ståle Storløkken – orgel, Nikolai Hængsle – bass, Torstein Lofthus – trommer

Foto: Christian Engfelt