Tineke Postma – Freya Group

Et Nederlandsk kraftsenter!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210
  • Kjøp billett her!

A Dutch musical adventure!

I mars 2020 slapp Tineke Postma albumet Freya, som markerer starten på en ny æra i hennes musikalske karriere. En æra fylt med ny energi, et nytt plateselskap og et spennende band med en produksjon inspirert av flere opplevelser hun har samlet på i løpet av sin karriere. Postma har nemlig de siste årene spilt mer rollen som gjestesolist enn bandleder og har i tillegg vært svært aktiv i rollen som mor – men i kveld skal vi få oppleve henne i et annet kaliber!

Saksofonisten og komponisten Postma lager musikk som er eventyrlig, styrkende og full av risikotaking. Hun er en av de mest respekterte musikerne fra den pulserende nederlandske scenen og har turnert internasjonal som bandleder siden 2003. Med en katalog bestående av seks album vant Postma kategorien Rising Star – soprano i Downbeat Critics Poll 2019 med sin internasjonale profil. Der fikk vi blant annet se henne opptre med store stjerner som Herbie Hancock på International Jazz Day.

Postma er en musiker med en oppfinnsomhet og kreativitet uten like. Hun er ikke redd for å utforske det ukjente og tar inspirasjon fra mesteren, Wayne Shorter, som en gang fortalte henne før de skulle opptre på scenen sammen; “Let’s start composing”.

Tineke Postma, saksofon, Ralph Alessi – trompet, Robert Landfermann – bass, Tristan Renfrow – trommer

Foto: Merlijn Doomernik