Arild Andersen Group

Kontant klassiker!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.30
  • 340/290
  • Kjøp billett her!

Før konserten på torsdag får vi være med på en aldri så liten historisk begivenhet, når Bjørn Stendahl lanserer sin nye bok Fusion, fønk & gla’jazz – Jazz i Norge 1970–1980, Norsk Musikforlag 2021. Dette er den femte boka i serien om norsk jazzhistorie – som nå har kommet til en virkelig spennende periode!

Så velkommen til boklansering med forfatteren selv torsdag 19. mai kl. 18.45, og etterpå hører vi Arild & co sammen!

Arild Andersen’s quartet is a veritable Norwegian supergroup!

Det er alltid en begivenhet når Arild Andersen kommer på besøk, og med dette selskapet blir det rett ut fantastisk! Bassisten med den syngende tonen har vært en gigant i norsk jazz omtrent så lenge de fleste kan huske, men det virkelig enestående er jo at han stadig, snart femti år etter Afric Pepperbird, er like aktuell. Musikalsk søkende og på hugget som ei gaupe i hjortejakta!

Arild Andersen kan ikke bare spille bass, han er også en strålende lagleder som virkelig kan kunsten å sette sammen et band, og det var vel bare et spørsmål om tid før han hentet Marius Neset inn i folden. Saksofontrollmannen fra Os er en av veldig få med en karriere som kan måle seg med sjefen selv. Etter to svært vellykkede festivaljobber har dette bandet nå satt seg godt, med et så bra band er det bare å kjøre på videre.

En framoverlent og ekspressiv saksofonist, pianojazzens førstelyriker og en rytmeseksjon som oser av sofistikert spitzenklasse: Grupper blir ikke mye suprere enn dette!

Marius Neset – saksofon, Helge Lien – piano, Arild Andersen – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer

Foto: Nina Djærff