Theo Bleckmann Hello Earth

Take me to your Lieder! Kate Bush i ny drakt

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 150/100
  • Kjøp billett her!

Se for deg Kate Bush. Eller rettere sagt: hør for deg Kate Bush. Tenk deg så at hun er en mann, en tyskamerikansk mann, med en myk, luftig, nesten spaceaktig stemme, svevende over et florlett elektronisk lydteppe brodert med en gitar her, litt piano der, en elektrisk fiolin – da har du noe som ligner på Theo Bleckmanns prosjekt Hello Earth!

Noen artister liker å sprenge grenser, andre skaper sine egne, nye. Og så har du den tredje varianten: de som ser ut som de ikke vet at noe slikt som grenser overhodet finnes. De flyter bare, tilsynelatende uanstrengt. Theo Bleckmann må sies å tilhøre sistnevnte kategori. Som komponist lener han seg i retning avant-garde. Som vokalist synger han like gjerne showtunes og tysk kabaret som Vivaldis fire årstider(!) og Charles Ives. Han har samarbeidet med John Zorn, Uri Cain, Philip Glass og vært på Letterman med Laurie Anderson – for ikke å snakke om femten år som kjernemedlem i Meredith Monk & Vocal Ensemble.  Og nevnte vi at han var med på utvikle alienspråket i Hollywood-suksessen Men in Black?

Hello Earth! er altså Theo Bleckmanns tolkninger av den britiske kunstpopdronningen Kate Bush. Albumet med samme navn kom ut sist vinter og i oktober tar han med seg prosjektet til Oslo og Victoria.

På den kritikerroste utgivelsen utforsker Bleckmann låtkatalogen til Kate Bush, plukker den fra hverandre og bygger den opp igjen i sitt eget bilde. Der Kate Bush er dramatisk er Bleckmann mer ettertenksom og forskende. Irish Times’ kritiker Cormac Larkin har sammenlignet det med et romvesen som studerer en fremmed art. Og som han sier: “It’s as if they landed in Kate Bush’s back garden and said ‘Take me to your Lieder!”

Theo Bleckmann ble Grammy-nominert og mottok den prestisjetunge tyske JAZZ ECHO-prisen for sitt forrige album. Vi blir ikke overrasket om det skjer igjen.

Theo Bleckmann (vokal) Ben Wittman (perkusjon) Skuli Sverisson (bass) Laila Biali (keyboard, vokal) Caleb Burhans (fiolin, gitar, vokal, lap top)