Jazz fra Nord-Norge 1

To kvelder med det beste fra den nordnorske jazzscenen!

  • Fredag 5. oktober 2012
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 200/150 – festivalpass 300/240
  • Kjøp billett her!

Det Nordnorske jazzmiljøet har stått sterkt i mange år noe som har resultert i mange utøvende musikere og kunstnere på svært høyt nivå. Det har vært jobbet aktivt og målrettet med denne kulturen igjennom tidene, mye  takket være ildsjeler og en masse frivillige mennesker som har brukt av sin fritid til å skape gode opplevelser i sine lokalsamfunn. Dette er også inspirasjonen til mange musikere som har blitt lært opp gjennom storband og andre læringsinstanser som igjen har blitt forbilder for nye musikere.
5. og 6. oktober inntar den nordnorske jazzen Nasjonal jazzscene for å presentere det de står for i nord. De vil vise sin bredde, kunnskap, formidling, det grensesprengende og det vakre som blir produsert fra den delen av landet.

NORD – Tore Johansen (Bodø) på trompet, Marit Sandvik (Tromsø) på vokal, Jan Gunnar Hoff (Bodø) på tangenter, Olaf Kamfjord på bass og Roger Johansen (fra Bodø) på trommer.

MOB –  ungt talentfullt band fra Tromsø, Jardar Westvik (Tromsø) på gitar, Håkon Skog Erlandsen (fra Mo i Rana, nå Tromsø) på saksofon, Pål Ovanger Stensland (Tromsø) på tangenter, Håkon Elias Pettersen (Harstad) på bass og Alexander Kostopoulos (fra Bodø, nå Tromsø) på trommer.

NIKO VALKEAPÄÄ – er årets Sapmi-musiker i 2012 (Kautokeino). Han har med seg sin trio med blant andre Georg Buljo.

I 2010 ble boka Nordlands Trompet gitt ut, av NRK-journalist Jan Ditlev Hansen. Dette er en bok om nordnorsk jazz gjennom 90 år og den inneholder blant annet mange flotte historier og anekdoter fra jazzmiljøet nordpå. Vi har invitert tidligere journalist, nå spesialrådgiver ved Nordområdesenteret, Arne O Holm til å plukke fram noen av disse i tillegg til at han skal lede publikum gjennom konsertene, på sin særegne måte.

FESTIVALPASS kr 300/240 kan kjøpes her!

I SAMARBEID MED NORD-NORSK JAZZSENTER