Team Hegdal

Fire store!

  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 250/200
  • Kjøp billett her!

With melodic and harmonious flair, these four are blind to the borders of possibilities.

I mai 2009 fikk Eirik Hegdal denne tekstmeldingen: «Hypp på å jamme med meg, Rune og André på jazzannekset imårra?». Avsender var Gard. Det var den gang de tre, Nilssen, Nergaard og Roligheten, alle var studenter på jazzlinja i Trondheim, og Eirik Hegdal var frilanser og kunstnerisk leder for Trondheim jazzorkester. Henvendelsen passet perfekt inn i Hegdals plan om å starte kvartett, han hadde mange låter liggende som han snikintroduserte den kvelden. Dette jam-kuppet ble til Team Hegdal, som allerede i september samme år gikk i studio for å spille inn platen Vol 1. Med Vol 3 tok laget Spellemannpris i kategorien jazz, denne gangen med Ole Morten Vågan på bass.

Det er lett å forstå at kuppmakeren har det gøy på scenen med disse fantastiske musikerne, og også de med han. Hegdal har utsøkt melodisk og harmonisk teft kombinert med en til tider absurd humor. Sjangergrensene ligger åpne for Hegdal, der han suverent snapper litt fra Messiaen, litt fra Gil Evans og hele tiden kikker lurt på jazzhistorien.

Nå slipper bandet ny plate, som kvartett igjen etter å ha hatt med seg forrykende gjester som Ola Kvernberg, Mattias Ståhl og Oscar Grönberg på Volumene i mellom. Vol 5 skal feires og spilles mye fra i kveld, skrudd opp til 11. Vi gleder oss!

Eirik Hegdal – saksofon, klarinett, André Roligheten – saksofon, Ole Morten Vågan – bass, Gard Nilssen – trommer

Foto: Thor Egil Leirtrø