Makiko Hirabayashi Trio

Japan og Norden i et svært spennende kryss!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230
  • Kjøp billett her!

Far Eastern sounds and Nordic moods from an engaging trio

For en drøm av en trio, her er åpne nervetråder som drar deg rett inn som lytter! De tydelige og originale pianomelodiene burde vært sendt ut i en satellitt som en varm hilsen fra planeten Jorden. Østen og Norden, jazz og klassisk er sammenvevet til et nytt hele.

Marilyn Mazurs umiskjennelige perkusjonsregister er også her en drivende, løftende kraft i musikken. Mer enn rytmene, mer enn pauseringene, og nydelig tydelig i en liten besetning.
Klavs Hovman har spilt bass med de beste danske jazzmusikere de siste førti årene, i tillegg til å turnere med Lee Konitz og John Abercrombie. Han er også samboer med Mazur, noe som muligens spiller en rolle i den heftige dynamikken. Det oppleves i alle fall som spesielt nært og samstemt.

Makiko Hirabayashi ble født i Hong Kong, og etter en studieperiode på Berklee College of Music i Boston flyttet hun til København på 90-tallet som noen-og-tjueåring og har bodd der siden. Karrieren hennes har mange grener, flere av dem med musikerne i denne trioen, men trioen regnes som hovedprosjektet. Vi har snakket mye om pianotrioenes fortreffelighet her på jazzscenen, her er nok et trumfkort!

Makiko Hirabayashi – piano, Klavs Hovman – bass, Marilyn Mazur – trommer, perkusjon

Foto: Zapolska