OK Sessions #5: Meelodi + Marthe Lea og Kouame Sereba

Glisende groovy

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

Tidligere kjøpte billetter gjelder til denne nye datoen! Ta gjerne kontakt med oss på post@nasjonaljazzscene.no om du har spørsmål.

The new sounds from inside and out!

Ok Sessions er tufta på å sette spennende, nye lyder på vår scene, og gitarist Oddrun Lilja er som vanlig skarp kurator og inviterer til utgave nummer fem av denne konsertserien.

Marthe Lea og Kouame Sereba
Lilja har invitert to av sine favorittmusikere til et musikalsk møte, og det blir for første gang så vidt vi vet. Vi spår det blir en konsert med lette steg og mye varme, Marthe Lea og Kouame Sereba er begge improviserende musikere med tydelig mål om å treffe en nerve, gjerne den som leder rett til hjertet!

Marthe Lea slapp nylig sin debut plate med egen kvintett, musikk som har truffet både publikum og anmeldere med sin mystiske popteft som ligger under improvisert jazz og fine melodilinjer. Kouame Sereba er en varm formidler som i nærmere 40 år har krysset sjangergrensene for folkemusikk, jazz, pop og poesi.

I kveld skal de to fortelle nye historier, gled deg!

Marthe Lea – saksofon, fløyte, sang, Kouame Sereba – sang, perkusjon, dodo (afrikansk munnbue) mm.

Meelodi er kanskje ikke et ferskt band, men vil likevel være en ny bekjentskap for mange. Aftenposten kalte deres tredje album The great blue wheel fra november 2020 «Vinterens fineste overraskelse», og platen har høstet veldig gode kritikker fra mange hold.

Meelodi ble startet av den bergensbasert gitarist med mer Ole Andre Farstad og sanger Medi Farmani fra Iran. Sistnevnte synger på persisk med innslag fra poeten Rumi, akkompagnert av musikk som nekter å forholde seg til kun ett geografisk område. Inspirasjonen kommer vel så mye fra Vest-Afrika som fra Mexico, Midtøsten og – Bergen.

Gjennom sine to første album samarbeidet de med en rekke musikere fra inn og utland i en utforsking og eksperimentering med tonesetting av dikt fra kjente periske diktere som Rumi og Hafez.

I 2019 ble sangeren Nawar Alnaddaf fra Syria med i prosjektet, sammen med den fast besetningen bestående av noen av Norges fremste musikere, nemlig (en av husfavorittene) Per Jørgensen, Snorre Bjerk og Anders Bitustøyl. Dette bandet og musikken fra den nye platen The Great Blue Wheel markerer en ny epoke for Meelodi og et glimrende utgangspunkt for et fint møte fra scenen denne kvelden.

Medi Farmani – vokal, Nawar Alnaddaf – vokal/oud, Ole Andre Farstad – strengeinstrumenter, perkusjon, Snorre Bjerck – perkusjon/vokal, Anders Bitustøyl – bass, bass klarinett, Per Jørgensen – trompet/perkusjon/sang

Foto: Francisco Munoz