OK Sessions #5: Meelodi

På grunn av den sosiale nedstengingen av Oslo og usikkerheten rundt når vi får åpne igjen, utsetter vi konserten med Meelodi til onsdag 29. september.

Det ser dessverre ut til at trioen Stian Carstensen, Jarle Vespestad og Elias Akselsen ikke kan spille den dagen, vi jobber med å finne en annen dato for dem.

Kjøpte billetter gjelder til den nye datoen eller kan refunderes om den nye datoen ikke passer! Ta gjerne kontakt med oss på post@nasjonaljazzscene.no om du har spørsmål.

The new sounds from inside and out!

Ok Sessions er tufta på å sette spennende, nye lyder på vår scene, og gitarist Oddrun Lilja er som vanlig skarp kurator og inviterer til utgave nummer fem av denne konsertserien.

Meelodi er kanskje ikke et ferskt band, men vil likevel være en ny bekjentskap for mange. Aftenposten kalte deres tredje album The great blue wheel fra november 2020 «Vinterens fineste overraskelse», og platen har høstet veldig gode kritikker fra mange hold.

Meelodi ble startet av den bergensbasert gitarist med mer Ole Andre Farstad og sanger Medi Farmani fra Iran. Sistnevnte synger på persisk med innslag fra poeten Rumi, akkompagnert av musikk som nekter å forholde seg til kun ett geografisk område. Inspirasjonen kommer vel så mye fra Vest-Afrika som fra Mexico, Midtøsten og – Bergen.

Gjennom sine to første album samarbeidet de med en rekke musikere fra inn og utland i en utforsking og eksperimentering med tonesetting av dikt fra kjente periske diktere som Rumi og Hafez.

I 2019 ble sangeren Nawar Alnaddaf fra Syria med i prosjektet, sammen med den fast besetningen bestående av noen av Norges fremste musikere, nemlig (en av husfavorittene) Per Jørgensen, Snorre Bjerk og Anders Bitustøyl. Dette bandet og musikken fra den nye platen The Great Blue Wheel markerer en ny epoke for Meelodi og et glimrende utgangspunkt for et fint møte fra scenen denne kvelden.

Medi Farmani – vokal, Nawar Alnaddaf – vokal/oud, Ole Andre Farstad – strengeinstrumenter, perkusjon, Snorre Bjerck – perkusjon/vokal, Anders Bitustøyl – bass, bass klarinett, Per Jørgensen – trompet/perkusjon/sang

Foto: Francisco Munoz