OJKOS spiller: Lyder Øvreås Røed

Ryggradsmusikk

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 170/120
  • Kjøp billett her!

An orchestra for composing jazz musicians. A collective where the members build their own playing field

Trompetist Lyder Øvreås Røed tar med OJKOS og publikum tilbake til røttene av hans musikalitet: «Verket jeg har skrevet er inspirert av musikk jeg har lyttet til i mange år. Musikk som jeg ikke nødvendigvis har satt på for å bli inspirert, men musikk jeg sitter på når jeg ikke tenker meg om. Jeg jobber med å finne ut hva jeg helt genuint liker selv uten at jeg filtrerer det gjennom alt jeg har lært om musikk.»

«Som musiker har jeg beveget meg gjennom en rekke forskjellige sjangre og interesser. Da jeg fikk min første store opplevelse av at jeg ville drive profesjonelt med musikk gikk jeg på ungdomsskolen og spilte gitar i rockeband. Vi øvde to til tre ganger i uken og spilte få konserter. Men energien og kreativiteten var hele tiden like mye til stede. Jeg la gitaren på hyllen etter at vi la opp bandet på ungdomsskolen. Etter å ha studert musikk i 10 år har jeg kommet litt tilbake til hvordan jeg jobbet med musikk da jeg var 13 år og spilte i rockeband.»

OJKOS er Orkesteret for jazzkomponistar i Oslo, et regionalt orkester for profesjonelle jazzkomponister som holder til på Østlandet. Prosjektet tok form våren 2018 som eit samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Victoria Nasjonal jazzscene og ei prosjektgruppe på fem jazzutøvere og -komponister. OJKOS er en arena for komponering av ny musikk der alle medlemmene rullerer på å ha kunstnerisk ansvar.

Sofie Tollefsbøl – vokal, Lyder Øvreås Røed – trompet, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Richard Köster – trompet, Andreas Rotevatn – trombone, Magnus Murphy Joelson – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Henriette Eilertsen – fløyte, Camilla Hole -saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Knut Kvifte Nesheim – vibrafon, Arne Martin Nybo – gitar, Mike Mccormick – gitar, Kristoffer Håvik – keys, Alexander Hoholm – bass, Ola Øverby – trommer

OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune