Krokofant med Storløkken og Håker Flaten

Høyenergi i femte gir

  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 280/230
  • Kjøp billett her!

High energy jazz-prog shifting up to fifth

Det føles ikke lenge siden Krokofant kom dundrende inn i norsk jazz, og likevel, her kommer deres femte album! Fifth er en tittel i god progrockånd, også denne gangen er det anerkjente plateselskapet Rune Grammofon som står for utgivelsen. Og for andre gang er ringrevene Ståle Storløkken og Ingebrigt Håker Flaten med i bandet. Med. For her må det være et slags kuppforsøk på gang, for dette låter så tett og tøft at det er bare å bøye seg. Det går unna, men det er smart, det er støyende, men strålende lyst og fullt av løfter.

Gitarist Tom Hasslan, som skriver musikken før bandet knar stoffet til sitt eget, forteller han ønsket å lage et album for rockefolk denne gangen. Råere, tyngre og låtene var tenkt mer som selvstendige verk enn forrige gang, da platen var en firedelt suite. Men… så har man dette utrolige fine kobbelet musikere da, som setter farge uansett hvordan man vrir på det og glisende sender musikken ut, ut i kosmos.

Jørgen Mathisen – saksofon, Tom Hasslan – gitar, Axel Skalstad – trommer, Ståle Storløkken – orgel, Ingebrigt Håker Flaten – bass

Foto: Thor Egil Leirtrø