Uhørt! Intl Jazz Platform

Polske og norske jazzstudenter i utvikling og utveksling

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • Gratis inngang
  • Hent gratisbillett her!

Polish and Norwegian students meet, learn, improvise and perform

Norge er en uløselig del av Europa enten vi liker det eller ikke. I jazzen er det kanskje ekstra tydelig. For norske musikere er hele kontinentet en naturlig arbeidsplass, de spiller sammen med kollegaer fra en rekke land i utallige konstellasjoner og musikalske impulser flyter fritt over grensene. Man kan kanskje få følelsen av at denne utvekslingen er uunngåelig, ja nærmest en naturlov, men slik er det ikke. Noen må faktisk gjøre jobben!

Intl Jazz Platform er et polsk undervisningsopplegg som legger til rette for at unge kunstnere kan møtes og dele erfaringer, skape og uttrykke seg sammen. Veilederne er erfarne artister på høyt nivå fra flere land, i Oslo stiller Eyolf Dale, Hedvig Mollestad og Thomas Strønen seg til disposisjon.

Nasjonal jazzscene er stolte over å være partner i Intl Jazz Platform, som i år også er en del av Creative Europe-prosjektet Footprints. Ti polske musikkstudenter kommer til Oslo i oktober for å møte sine norske motparter. Noen intense dager med improvisering, workshops og masterklasser munner ut i en stor felles konsert på Victoria. Her får publikum en gyllen anledning til å se nye musikalske vennskap folde seg ut i sanntid, vennskap som fort kan komme til å påvirke europeisk jazz i mange år framover!

Og ikke minst vil de musikalske veilederne også vise sine kunster fra scenen. Eyolf Dale åpner kvelden med et solosett, og en rykende fersk duo med Hedvig Mollestad og Thomas Strønen setter et verdig punktum for hele prosjektet. Vel møtt, alle!