Superless

Superkvartett!

  • Lørdag 11. november 2023
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 310/260/210
  • Kjøp billett her!

A star-studded quartet unite! 

«Supergruppe» er virkelig en forslitt frase, men vi sliter med å komme på et mer dekkende begrep når denne besetningen er involvert. Når bandet i tillegg kaller seg Superless, er det lett å hente frem de store ordene. Superless består av Eirik Hegdal, Ingebrigt Håker Flaten og Øyvind Skarbø, tre av våre sterkeste representanter for en generøs og åpen holdning til musikk. Når fjerdemann er den amerikanske supergitaristen Jeff Parker (Tortoise, The New Breed ++) stiger forventningene ytterligere.

Superless er et ensemble i spagat, med én fot langt nede i jazzhistorien, mens den andre sklir rundt og prøver å få fotfeste en plass mellom post-rockens dronete elementer og MF Dooms intrikate hip-hop.

Bandet debuterte på Nattjazz i 2022, og både publikum og presse lot seg imponere stort av den nykomponerte kvartetten. Etter konserten gikk turen rett inn i studio og nå til høsten får vi endelig høre resultatet i innspilt form. Albumet skal vises frem på en Europa-turné og denne lørdagen får vi oppleve kvartettens enorme kvaliteter utfolde seg fritt på Victoria. Alt ligger til rette for at kvelden blir ganske så super.

Eirik Hegdal – saksofon, Jeff Parker – gitar, Ingebrigt Håker Flaten – bass, Øyvind Skarbø – trommer

Foto: Thor Brødreskift