Equilibrium

Balansert skjønnhet

  • Fredag 10. november 2023
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240/190
  • Kjøp billett her!

Praised trio return with new album after hiatus 

Trioen Equilibrium består av Sissel Vera Pettersen – kjent fra Trondheim Voices og samarbeid med Chick Corea og Marilyn Mazur – gitarist Mikkel Ploug, og klarinettist Joachim Badenhorst, en gjenganger fra trommelegenden Han Benninks trio. Debutalbumet deres kom i 2009 og var en gjenganger da årets beste jazzplater skulle utpekes. Oppfølgerene “Walking Voices” og «Liquid Light» tok på samme måte anmelderkorpset med storm.

Equilibrium veksler mellom et akustisk kammertriouttrykk og elektroniske lydbilder med loops, effekter og store klanger. Musikken inneholder biter av jazz, folkemusikk og minimalistisk avant-garde, som flyter vakkert av gårde mens den langsomt vikler seg inn og ut av frie improvisasjoner. Musikk med balansert skjønnhet.

Over årenes løp har trioen opparbeidet seg et betydelig navn innen jazz- og avantgarde-miljøer. Denne kvelden får vi høre nytt materiale fra det kommende albumet, som er deres første album etter flere år i dvale. Mens vi er inne på tid som har gått, så er det hele 10 år siden sist trioen spilte på Victoria, det føles godt å ha dem tilbake.

Sissel Vera Pettersen – vokal, effekter, Joachim Badenhorst – klarinett, Mikkel Ploug – gitar