Sesongåpning: Stian Westerhus – V

Kraftig bestillingskonsert!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 280/230
  • Kjøp billett her!

Commissioned powerhouse!

Stian Westerhus er en spydspiss i sin generasjon musikere og har hele tiden brutt ny mark med gitaren. Både på egen hånd og i samspill med andre sprenger han grensene for hva en elektrisk gitar kan gjøre, og han vrenger ofte musikken ut-inn med en intim, nærmest kroppslig ekspressivitet. Voldsomt, ærlig og vakkert i en nesten smertelig kombinasjon.

I de senere årene har Westerhus blitt en etterspurt komponist med bestillingsverker for Britten Sinfonia, Sydnederlandsk Philharmoni, Ultima og Trondheim jazzorkester. Og nå også for Nasjonal jazzscene!

I bestillingskonserten V møter vi Westerhus i en mer kammermusikalsk form, flankert av særegne musikere med sterke individuelle uttrykk, og sammen sliper de den norske, sjangerfrie musikken til en barberbladskarp egg som skjærer gjennom samtida. “V” er en elektroakustisk supernova, en dundrende, hvesende, puffende mekanoakustisk galaktisk maskin som svetter olje og puster metall mens den spytter ut englekor som faller sakte mot jorden.

Stian Westerhus – gitar og vokal, Helge Sten – buchla-synth, Frode Haltli – akkordeon, Ståle Storløkken – flygel og synther, Erland Dahlen – trommer

V” er bestilt av Nasjonal jazzscene og har fått støtte fra Kulturrådet.

Du burde jo helt klart oppleve dette på kroppen, meeeen, er du forhindret har vi remedier! Sendes live her fra kl. 21!

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Aartist%3A5ZXFBZdkFmb4aDmmvytDgJ
Del med venner: