Ståle Storløkken + Marte Eberson – 2 x solo

På tur i filmatiske landskap

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 320/270/220
  • Kjøp billett her!

The keyboard giant excites the imagination + experienced debutant

Ståle Storløkken er kanskje mest kjent for sine høy-oktan-vrengte, fri-rock-symfoniske Hammond-orgel eskapader i Elephant9 eller som fri-impro lyd-trollmann i Supersilent. Han har også vært Terje Rypdals faste samarbeidspartner og «keyboard-player of choice» siden 1995. Også alene er han en stor opplevelse, dette er tredje gang han spiller solo på Victoria, og han vet å ta lytteren med ut på tur!

Alene i «laboratoriet» kombinerer han akustisk, samplet og elektronisk generert lyd til en organisk helhet og lager landskaper som kan være både sarte, vakre, konkrete, abstrakte og voldsomme. Musikken er retro-futuristisk og filmatisk med en puls som pirrer fantasien, elektrisitet og spenning som du kjenner i hele kroppen!

Ståle Storløkken – piano, synth, elektronikk

Vi var også veldig heldige å få ja på vår forespørsel om Marte Eberson ville spille solo denne kvelden! Hun er jo en svært erfaren artist med bakgrunn i band som Highasakite, Hedvig Mollestad, LÖV, Eberson og Ane Brun, men akkurat solo med kun tangenter, det er jaggu hennes første gang!

Med synther og rhodes holder hun det åpent, det blir stort sett improvisasjon med inspirasjon fra rock og jazzrock. Etter å ha opplevd henne med Liv Andrea Hauge Ensemble i høst, vet vi at det er en god oppskrift for herlige utflukter! Hun holder ikke tilbake med mye dynamikk, lange melodilinjer i et stort lydbilde.

Marte Eberson – piano, synth

Foto: StåleJuliane Schütz, Marte – Helge Brekke