Palle Mikkelborg/Jakob Bro/Marilyn Mazur

Tre generasjoner legendariske danske jazzmusikere

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 360/310/260
  • Få billetter!

Three legendary Danish musicians from three generations of jazz 

I forbindelse med slippet av den nye ECM plata Strands er vi så heldige å få besøk av en fantastisk trio! Den yngste av dem, gitaristen Jakob Bro beskriver liveinnspillingen på Dansk Radio konserthus, en februarkveld i 2023: «Da vi gikk ut på scenen føltes det som om å komme hjem». Her møttes tre ledende improvisasjonsmusikere fra tre generasjoner av dansk jazz for å spille i hovedsak Bros vakre komposisjoner. Palle Mikkelborg hadde i tillegg vært en stund borte som utøver, og gjenhøret med hans karakteristiske myke toner og velplasserte trompet er mildt sagt følelsesladet. Han er en mester i å skape rom man vil bo i.

Luften og gleden i musikken blir løftet av Marilyn Mazur, som med dempet, drivende perkusjon og melodiøst overblikk åpner opp og slipper lyset inn. Grunnmuren står Bros gitar for, lett elektronisk behandlet lager den stier og veier som leder til nye, spennende steder.

På mange måter er dette et klassisk ECM oppsett, samtidig er dette tre musikere som aldri lener seg tilbake – vi kan love dere både andakt og stor glede!

Palle Mikkelborg – trompet, Jakob Bro – gitar, Marilyn Mazur – perkusjon

Foto: Jakob Jepsen

www.jakkobbro.comwww.marilynmazur.com