Jan Martin Gismervik – Balconies

Fantasirikt om tilgjengelighet og uforutsagbarhet

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 320/270/220
  • Kjøp billett her!

Strangely catchy and unpredictable imagination

I 2020 vant Jan Martin Gismervik Sildajazzprisen, og året etter kvitterte han med prisvinnerkonserten Balconies. Den begeistret både publikum og kritikere og har nå gitt navn til ensemblet som lever videre i beste velgående. For det er et spennende de har startet på, musikken studerer det små i det store, hvordan endringen av små detaljer lager nye farger i det store bildet. Med helt akustiske instrumenter gjenskaper bandet elektroniske lyder med fokus på klang og nærhet. Det burde vært sært, men musikken evner å være både umiddelbar og uforutsigbar.

Balconies er et ensemble samlet rundt komposisjoner av Jan Martin Gismervik. Musikerne i ensemblet er kjente navn fra den norske scenen for improvisert-musikk og samtids-musikk og er alle aktive både som musikere og komponister i blant andre prosjekter som Pip, Propan, Streifenjunko, Oker, The Lost Tangos, Christian Wallumrød Ensemble, Nakama, Skadedyr, Blomsterbed og Andreas Røysum Ensemble. Her er nok nysgjerrighet til en ny oppfinnelse!

Ina Sagstuen – vokal, Espen Reinertsen – saksofon, Torstein Lavik Larsen – trompet, Andreas Hoem Røysum – klarinett, Guoste Tamulynaite – piano, Jan Martin Gismervik – trommer

Foto: Frid Lilleskog Tronstad, kollasj: Guoste Tamulynaite

Er du på Facebook, kan du se og høre et musikkutdrag her.