Øyvind Brække Sextett

1920 sammenstilt med 2020-tallet beskrevet med talende musikk

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 320/270/220
  • Kjøp billett her!

1920’s and 2020’s compared and set to beautiful music

Øyvind Brække har vært med på å starte og spille i noen av de mest spennende jazzorkesterne siden tidlig 90-tall. Vi kjenner trombonisten fra Trondheim Jazzorkester og The Source, hvor hans komposisjoner og gjenkjennelige lyd har satt et strekt preg.

I februar 2020 kom Øyvind Brække Sextets debutplate Wilderness ut, og bare noen uker seinere stengte alle livescener ned, overalt. Likevel, platen levde sitt eget liv og høstet mange fine anmeldelser og gav Brække tid til å dyrke fram flere komposisjoner med sine fantastiske medspillere i tankene.

Nå er den nye platen From Now On her, er en samling av seks låter – for seks musikere. Alle er betraktninger over tiden vi lever i, over pandemiårene, som en hymne over 1920-tallet sammenstilt med 2020-tallet, og andre musikalske reaksjoner over hvordan man takler verden. Brækkes melodiske landskap har røtter i både amerikansk jazz og det skandinaviske uttrykket, og har med Bergmund Waal Skasliens bratsj også et vindu inn i foruten vestlig folke- og kammermusikk.

Alle utøverne representerer noen av de mest aktive jazzmusikerne i landet, kjent fra både scene og studio. Det er på høy tid å få oppleve denne fabelaktige sextetten på Victoria, med nydelig musikk fra to plater som kommer med varme anbefalinger herfra!

Øyvind Brække – trombone, Jacob Young – gitar, Bergmund Waal Skaslien – bratsj, Jørgen Mathisen – saksofoner/klarinett, Bárður Reinert Poulsen – bass, Erik Nylander – trommer

Foto: Thor Egil Leirtrø