Uhørt! Cloud Cuckoo + Heidi Kvelvane Trio

Drømmende tidsreiser + lekende trio

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • Gratis inngang!

Med inspirasjon fra «Cloud Cuckoo Land» – en utopi med røtter i antikken, basert på det drømmende, urealistiske og absurde – er Cloud Cuckoo er et nytt tilskudd til den norske jazz/pop-scenen. Over et underlag av gitar, synther, bass og trommer som er tidvis lett, tidvis tungt, dels beat-basert og dels fritt, snor lekne melodier seg i store sprang, med tekster om alt fra å observere figurer i skyene, til dårlige vaner og å drømme seg tilbake i tid. Musikken er sjangerkryssende, men kan tydeligst beskrives som å befinne seg i møtet mellom jazz og pop, og utforsker og inkorporerer improvisasjon med komponert materiale.

Hedda Hammer Myhre – vokal, Ask Vatn Strøm – gitar, David Emhjellen Paulsen – keys, Simen Hystad Sjølie – bass, Vegard Staum – trommer

Foto: Anna Rogneby

Heidi Kvelvane trio traff hverandre på jazzlinja i Bergen der de studerte i samme klasse. I løpet av studietida spilte de mye sammen i flere ulike band og besetninger, men det var ikke før det siste året at de oppdaget hvor lekent trioformatet er! Dette var et format de trivdes godt i og ville utforske mer. Selv om musikken tar utgangspunkt i komposisjoner, oppleves den som åpen, leken og levende, med lange melodiske improvisasjoner som òg kan bli eksplosive og energiske.

Heidi Kvelvane – saksofon, Jakob Nisja Gjønnes – bass, Martin Hjetland – trommer

Uhørt! er Victorias konsertserie for unge jazztalenter. Her er det alltid frisk musikk, bra publikum og gratis inngang!