Sheila Jordan & Cameron Brown

Tidløs klassisk jazz i ren form!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 280/230
  • Utsatt til april ´22

På grunn av de fortsatt svært strenge innreise-restriksjoner fra USA, ser vi at det er umulig å få Sheila Jordan og Cameron Brown inn til landet 24. september. Men vi vet Norge jobber med å endre reglene for innreise for vaksinerte amerikanere, og vi kan allerede nå annonsere den nye datoen, 08. april 2022!
Kjøpte billetter gjelder. Ta gjerne kontakt med oss på post@nasjonaljazzscene.no om du har spørsmål.
Lenke til den nye konserten finner du her.

A pure distillation of classic American jazz – straight from the fountainhead

Ella Fitzgerald og Billie Holiday definerte på mange måter jazzsang slik vi tenker på den i dag. Sheila Jordans karriere startet nesten samtidig som disse gigantene! Jazz har hun sunget siden tidlig på 40-tallet, og i 1951 flyttet hun til New York for å studere harmonilære under Charles Mingus. Hun var en god venn av Charlie Parker (og gift med pianisten hans) og Parker-låta “Chasing the Bird” skal være skrevet til henne. Samtidig skapte hun sin egen karriere som sanger og låtskriver. Her snakker vi med andre ord om levende og ekte jazzhistorie!

Sytti år senere er det fortsatt ingenting å si på den kunstneriske vitaliteten. Sheila Jordan er fortsatt blant de svært få som kan improvisere lange og sammenhengende sangtekster fra scenen. I begynnelsen av karrieren ble hun kjent for å synge med kun bassakkompagnement. Senere har hun finslipt dette formatet sammen med Cameron Brown, gjennom et samarbeid som har vart i snart fem tiår. Dette er i sannhet konserten for alle som elsker tidløs klassisk jazz i sin reneste form!

Sheila Jordan – vokal, Cameron Brown – bass

Foto: Vossa Jazz