ULTIMA: Susanna ‘Go Dig My Grave’

Mørke med sporadiske lysglimt

  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 250/150
  • Kjøp billett her!

Darkness and despair with relieving streams of light

Omfavn mørket og de sporadiske lysglimtene i Susannas sjelesøkende sangbok. Susannas musikk skygger ikke unna verken tung tematikk eller eksistensielle spørsmål. Kvelden er sentrert rundt Susannas ekstraordinære stemme, inspirert av alt fra Joni Mitchell og Judy Collins til operasangere og Klaus Nomi.

Fra den langsomme, slepende rytmen i Rye Whisky til den engelske morderballaden The Three Ravens knytter Susanna sammen smerten og skrekken som går igjen i de europeiske og amerikanske musikktradisjonene. Med sin versjon av Lou Reeds Perfect Day slår hun an en mer håpefull tone, med hint til musikkens egen forvandlende kraft.

Ensemblet gjenforener Susanna med barokkharpisten Giovanna Pessi og fiolinisten Sara-Jane Summers, samt den anerkjente folke- og samtidsjazzmusikeren Frode Haltli på trekkspill.

Albumene If Grief Could Wait (2011) og Go Dig My Grave (2018) kombinerte tradisjonelle blues- og folkesanger med barokkinstrumenter og særegne vokaltolkninger. Legg til litt Henry Purcell, Lou Reed og Susannas egenproduserte materiale, så har du en mørk, personlig låtsamling med røtter i århundrer med amerikansk og europeisk musikkarv.

Susanna Wallumrød – vokal, Giovanna Pessi – barokkharpe, Frode Haltli – akkordeon, Sarah-Jane Summers – fele, bratsj

Arrangør er Ultimafestivalen i samarbeid med Nasjonal jazzscene

Foto: Signe Fuglesteg Luksengard