Serendip – Humcrush, Extended Ground, Lille Balkong & Milde Moses!

Røff avslutning på festivalen!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.00
  • 200/100/NMH-studenter gratis
  • Kjøp billett her!

Det er februar, men i Oslos sentrum er det varmt på de hippeste utestedene og beste konsertlokalene. Serendip fronter det nye og banebrytende innen jazz, det du ikke viste fantes og originale besetninger du alltid har lengtet etter å høre.

Jazzstudentene ved Norges musikkhøyskole organiserer festivalen for fjerde gang og med stor glede ønsker vi deg velkommen til årets musikkopplevelse, 17.-20. februar 2016.

Du finner hele programmet og mer spennende informasjon på Facebook siden vår, https://www.facebook.com/Serendipfestival

DJ Bendik Baksaas, Humcrush, Fieh, Atilla, Ayumi Tanaka i samarbeid med Johan Lindvall og Christian Wallumrød og Bushmans Revenge er noen av mange band og artister som du får høre på årets Serendip. Festivalen kickstarter på Kulturhuset, trøkker videre på Norges musikkhøgskole før festen avsluttes på Victoria, Nasjonal Jazzscene.

Her disker festivalen opp med et smellvakkert program: Humcrush, Extended Ground, Lille Balkong og Milde Moses! Dj Bendik Baksaas spiller så plater til krampa tar deg; kjempekveld!

630x420xextended_ground

Extended Ground er et slagverksensemble bestående av unge fremadstormende musikere, som under ledelse av Thomas Strønen har spilt med Food, Fennesz, Meadow, Humcrush, Sidsel Endresen, og Nils Petter Molvær.

Ensemblet spiller komponert, polyfon musikk framført med en uovertruffen presisjon og energi. Samtidsmusikk møter tunge beats. Det er abstrakt og det svinger. Du vil danse, men vet ikke hvor du skal plassere beina.

Kveldens konsert er et samarbeid mellom Extended Ground og DJ Bendik Baksaas og Ståle Storløkken.

Thomas Strønen -perkusjon/ komponist/ leder, Ståle Storløkken – keys og elektronikk, Bendik Baksaas – elektronikk, Henrik Håland – perkusjon, Oskar R. Johnsen – perkusjon, Per Kamfjord – perkusjon, Ivar Asheim – perkusjon, Christian Løken – perkusjon, Johan Simonsen – perkusjon, Kenneth Kristoffersen – perkusjon

630x420xhumcrush

Humcrush
Thomas Strønen på trommer og elektronikk og Ståle Storløkken på keys og elektronikk på etablerte den eksperimentelle jazzduoen Humcrush i Trondheim, 2004. De integrerer og utfordrer sin musikalske bakgrunn, og samspillet resulterer i tankevekkende og vakker moderne elektrojazz. Små musikalske ideer blir til store uforutsigbare landskap med en indre logikk.

Humcrush har blant annet samarbeidet med Sidsel Endresen og trioen slapp platen Ha! i 2011. De har også spilt inn to andre plater, Humcrush i 2004 og Rest At Worlds End i 2008. Humcrush kommer ut med ett nytt album våren 2016 i sammarbeid med Hans Magnus Ryan and Kjetil Møster.

Thomas Strønen – trommer, elektronikk, Ståle Storløkken – keys, elektronikk

630x420xlillebalkong

Lille Balkong
Lille Balkong er et Oslobasert band som ble dannet ved Norges Musikkhøyskole da en vennegjeng møttes på et øverom for å spille sammen. Siden det har bandet foruten å ha funnet et ganske koselig bandnavn, spilt konserter på Chateau Neuf, Kongsberg Jazzfestival, Litteraturfestivalen «Sted» og Oslo Maraton.

Musikken er i all hovedsak egenkomponert, men de har også laget egne arrangementer og versjoner av jazzstandardlåtar. Med blant annet egne tekster og bandmedlemmenes ulike bakgrunn skaper de jordnære, troverdige og eksistensielle musikkopplevelser.

Thea Emilie Wang – vokal, Henrik Sandstad Dalen – kontrabass, Kenneth Enes Kristoffersen – trommer, Torstein Slåen – gitar

420x420xmildemoses

Milde Moses!
Milde Moses! er en kvintett som spiller negro spirituals i ny drakt: energiske jazzlåter og skjøre ballader, alltid med vekt på tøffe arrangementer og god stemning.

De møttes på jazzlinja ved Universitet i Stavanger, og sammen henter de inspirasjon fra en av opphavskildene til den moderne, vestlige, rytmiske musikken og gjennomførte en vellykket norgesturné våren 2013. Endelig er de på veien igjen!

Trond-Martin Tanke – trommer, Håkon Norby Bjørgo – kontrabass, August Kann – vokal og Kristoffer Dokka – saxofon, Sigrid Aftret – saxofon

630x420xbendikbaksaas

Foto: Jan Tore Eriksen

DJ Bendik Baksaas
DJ Bendik Baksaas holder til på hjørnet, en fot tramper basstromma på dansegølvets deep house og den andre utforsker lekent improgata. Grunnleggende kjærlighet og nysgjerrighet for all lyd manifesteres i hans iherdige utforskende eksperimentering som komponist og utøver.

Serendipity – oppdagelser gjennom uforutsette sammentreff – er en presis beskrivelse av tilværelsen på alle nivåer. Gjennom musikk opplever vi dette på en veldig direkte måte. I improvisasjon, fantasi og lek. Når vi åpner øra og hue for at nettopp denne intense skjønnheten er tilgjengelig for oss, blir lyd alene til en bølge som skyller oss avgårde med styrken til alle sansene vi kjenner kombinert.

Å uttrykke lyd gjennom bevegelse, altså musikk gjennom dans, er like grunnleggende i oss som sammenhengen mellom hjerteslag og pust. Som de huleboerne vi er inviterer Baksaas oss ut på gølvet for å leke og utforske techno looper, organiske trommesessions, fuglesang og kompromissløse ambientpartier. Den minste bevegelse er dans, hvert åndedrett et fantastisk serendipity. The further one goes, the less one knows.

Musikk:
https://soundcloud.com/bendikbaksaas
https://www.mixcloud.com/bendikbaksaas/
https://soundcloud.com/mopti

Nmh_logo_pms