Rune Grammofon – label night

Vi feirer et av våre viktigste plateselskap!

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 150/100
  • Kjøp billett her!

Denne kvelden setter vi fokus på et av våre viktigste plateselskap! Rune Grammofon, som ble startet av Rune Kristoffersen og hadde sine to første utgivelser i januar 1998 med Supersilent´s monumentale “1-3” og Arne Nordheim’s “Electric”. Rune Grammofon har nå utgitt nærmere 150 album som dekker avant rock, elektronika, impro, jazz, alternativ pop, progressiv samtidsmusikk og det meste imellom.

Powertrioen Bushman’s Revenge feirer tiårsjubileum i år og slipper sitt andre album på kort tid. Denne konserten blir kronen på en omfattende og suksessrik slippturné!

Rune Grammofon ga tidligere i år ut Maja Ratkje sin første utgivelse Voice (fra 2002) på vinyl. Under årets Punkt festival rapporterte Jazznytt at Maja S. Kjelstrup Ratkje «kom på scenen og forestår det vakreste og øresprengende vi har hørt fra henne på lang tid. Og det sier ikke lite. Dette er instant komponering på sitt aller beste, på sitt aller mest magiske».

Krokofant er en ny, norsk trio som spiller energisk og eksplosiv jazz. Disse unge gutta regnes som det neste, store, med musikk som både er fri og strukturert, frisk og fantastisk! Debutplata  slippes på Rune Grammofon selvfølgelig, i februar 2014.

Bushmans Revenge: Even Helte Hermannsen – gitar, Rune Nergaard – bass og Gard Nilssen – trommer

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje – stemme

Krokofant: Tom Hasslan -gitar, Jørgen Mathisen – saksofon og Axel Skalstad – trommer